Life

Ingredientele din shaorma cu de toate de care să te ferești. Sunt o bombă pentru sănătate

Ingredientele din shaorma cu de toate care dăunează organismului. Sunt considerate o bombă calorică și trebuie să le eviți.
29.06.2024 | 22:51
Ingredientele din shaorma cu de toate de care sa te feresti Sunt o bomba pentru sanatate
Cum ne dăunează shaorma organismului. Sursa foto: Rețete practice
ADVERTISEMENT

Dacă ești fan al shaormei cu de toate află că acest produs alimentar este unul nociv organismului. Nu doar că este plin de calorii, dar ingredientele pe care le conține contribuie la înrăutățirea sănătății tale.

Cât de nocivă este shaorma cu de toate

Shaorma cu de toate este întâlnită la aproape fiecare pas prin orașe. Fast-food-urile vând foarte bine acest produs, chiar până la ore târzii, când organismul ar trebui să se odihnească și nu să fie încărcat de mâncare.

ADVERTISEMENT

Deși are un gust bun, shaorma nu ar mai trebui achiziționată din fast-food-uri. Modul de preparare nu este întotdeauna cel mai corespunzător sau chiar igienic, astfel că specialiștii în Nutriție îndeamnă la prepararea ei chiar în bucătăria proprie.

Alimentele din shaorma, precum cartofii sau carnea pot fi prăjite în ulei refolosit pe parcursul unei zile sau…vechi de mai mult de o zi, dacă proprietarii spațiului comercial nu respectă normele impuse de ANPC.

ADVERTISEMENT

În plus, cantitatea de ulei pe care o conțin ingredientele din shaorma și cantitatea de sare sunt prea mari. Nu este de mirare dacă aveți apoi senzația de stomac prea plin, senzații de greață, de dureri de cap sau nu puteți adormi.

Diana Gadola, soția fondatorului Untold și o creatoare de conținut pe zona de sănătate, foarte populară pe rețelele de socializare, explică toxicitatea shaormei cu de toate. Ea îi îndeamnă pe români să fie foarte vigilenți asupra descrierii produsului achiziționat.

ADVERTISEMENT

”Partea bună este că, mai nou, suntem obligați să punem în meniuri toate ingredientele. Și pentru mine este un deliciu să mă uit în meniuri. Nu știu dacă ați avut vreodată curiozitatea să vă uitați… Să ne gândim, de exemplu, la shaorma.

Vorbim despre lipie… dacă lipia este făcută clasic merge, însă de obicei sunt din acelea cumpărate, cu vreo 15 ingrediente. Trebuie să aibă doar vreo trei patru ingrediente, nu 15! Iar carnea din comerț, nu mai este un secret să vorbim despre hormoni, furaje…”, a explicat Diana Gadola.

ADVERTISEMENT

Shaorma cu de toate poate fi făcută și acasă

Diana Gadola nu spune să nu ne bucurăm de produsele de tip fast-food, ci ne subliniază că mai bine le facem acasă, mai sănătoase. Știind cât și ce am pus în ele, vom evita să avem probleme de sănătate și să ajungem la spital.

”Dacă o facem acasă, sau dacă facem pizza sau transformăm șnițelele clasice la cuptor, cu carne sănătoasă, dacă transformăm toată această mâncare în ceva homemade, fără prăjeală, făcut la cuptor, cu o lipie, o pâinică, este o variantă mult mai sănătoasă. Și îți satisfaci o poftă”, a mai explicat Diana Gadola.

ADVERTISEMENT