Life

Ingredientul banal care te scapă de furnici. Se pulverizează la geamuri și uși, iar efectul e vizibil instant

Te scapă instantaneu de furnici! Un ingredient simplu care îi alungă pe acești mici invadatori. Poți pulveriza soluția la geamuri și uși pentru rezultate rapide!
12.06.2024 | 16:25
Ingredientul banal care te scapa de furnici Se pulverizeaza la geamuri si usi iar efectul e vizibil instant
Ingredientul banal care te scapă de furnici. Foto: Canva.com
ADVERTISEMENT

Nu știi cum să scapi de furnicile care îți invadează casa? Ei bine, află mai jos cum poți să le faci față cu un ingredient banal pe care aceste insecte îl detestă. Iată cum să pregătești soluția pentru a le ține la distanță.

Ingredientul banal care te scapă de furnici. Se pulverizează la geamuri și uși

Prezența furnicilor în interiorul casei este o problemă extrem de deranjantă. Aceste mici insecte ne pot invada bucătăria și se pot înmulți rapid, transformând o mică inconveniență într-o adevărată infestare. De aceea, îți prezentăm în continuare ingredientul care te scapă rapid de furnici!

ADVERTISEMENT

Ei bine, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu succes împotriva furnicilor datorită proprietăților sale. Cum poți folosi acest ingredient pentru a scăpa rapid de furnici?

În ciuda eforturilor noastre de a menține o locuință curată, pe timpul verii, ne confruntăm adesea cu invazia neașteptată a insectelor. Furnicile, în special, devin active în căutarea de hranei și adăpost.

ADVERTISEMENT

Din fericire, există alternative la soluțiile chimice costisitoare și potențial dăunătoare. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient sigur și eficient în gestionarea aceastei probleme. Te scapă rapid de furnici!

Este adevărat că bicarbonatul de sodiu nu are un efect puternic singur împotriva furnicilor, însă poate fi eficient atunci când este combinat cu alte ingrediente pentru a forma o armă fatală.

ADVERTISEMENT

Cum să prepari soluția împotriva furnicilor care îți invadează casa

Unul dintre cele mai comune amestecuri este cel de bicarbonat de sodiu cu zahăr pudră. Furnicile sunt atrase de zahăr și vor consuma amestecul, însă bicarbonatul de sodiu acționează ca un agent deshidratant asupra lor, perturbând echilibrul pH-ului și conducând în cele din urmă la moartea lor.

Pur și simplu amesteci bicarbonatul cu zahărul și îl pui într-un capac sau alt recipient la nivelul solului, ușor accesibil pentru furnici. Astfel, furnicile vor fi atrase de zahăr și vor consuma amestecul, iar bicarbonatul va acționa ca un agent eficient împotriva lor.

ADVERTISEMENT

Ingredientul care te scapă de furnici! Bicarbonatul de sodiu poate fi amestecat cu acid boric, o substanță toxică pentru furnici. Combinația dintre cele două este extrem de puternică!

Totuși, trebuie să fii atent, deoarece acidul boric este dăunător pentru oameni și animalele de companie. Dacă alegi să folosești acest amestec, asigură-te că îl aplici într-o zonă inaccesibilă pentru câini, pisici sau copii.

Cum se prepară? Amestecă părți egale de bicarbonat de sodiu, acid boric si zahăr pudra. Soluția obținută ar trebui plasată într-un recipient accesibil pentru furnici, fie în locurile unde ele ajung cu ușurință, fie în apropierea ușilor sau colțurilor casei de unde par să vină. Astfel, furnicile vor intra, cu siguranță, în contact cu amestecul.

După aplicare, soluția va acționa timp de 1-2 săptămâni, după care va trebui înlocuită pentru a menține eficacitatea. De asemenea, soluția poate fi presărată în jurul meselor din aer liber pentru a preveni apariția furnicilor în acele zone.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați