Life

Ingredientul fără de care murăturile nu ies perfecte. Preţul lui s-a dublat faţă de anul trecut

Ingredientul fără de care murăturile nu ies perfecte. Preţul lui s-a dublat faţă de anul trecut, însă este necesar în bucătărie.
16.09.2022 | 12:02
Ingredientul fara de care muraturile nu ies perfecte Pretul lui sa dublat fata de anul trecut
Ingredientul fără de care murăturile nu ies perfecte. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Oțetul este ingredientul fără de care murăturile nu ies perfecte, însă prețul lui s-a dublat față de anul trecut. Cu toate acestea, este foarte util dacă vrei să pui gogoșari, gogonele sau castraveți.

Ce oțet se folosește la murături

Gospodinele pun murături la borcan în fiecare toamnă pentru a se bucura de ele în sezonul rece, atunci când sunt servite alături de diverse feluri de mâncare.

ADVERTISEMENT

Lunile septembrie și octombrie sunt ideale pentru a pune murăturile, dar trebuie să ții cont de un ingredient foarte important pentru ca acestea să iasă așa cum trebuie.

Este vorba despre oțet, folosit mai ales pentru castraveți, gogoșari și gogonele. Este important de menționat că o concentrație greșită de oțet poate crea probleme pentru murături.

ADVERTISEMENT

Există numeroase oțeturi naturale pe piață, obținute prin fermentarea și oxidarea vinurilor, merelor sau a diverselor fructe. Oțeturile industriale sunt mai ieftine, însă cele naturale și calitative sunt mult mai potrivite pentru murături.

Oțetul pentru murături trebuie să conțină indicația că a fost obținut prin fermentarea unui singur ingredient, notează depozituldeambalaje.ro. Cel obținut prin oxidarea vinului, merelor sau a altor fructe este cel mai potrivit și sănătos.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie să alegi rețete de murături în care este specificată concentrația oțetului folosit. Dacă rețeta specifică o concentrație de 9°, atunci nu se va folosi unul de 20°, întrucât murăturile vor ieși mult mai acre, fiind și dăunătoare pentru sănătate.

Astfel, pentru ca murăturile să iasă perfect, ai nevoie de oțet, sare grunjoasă și apă. La ardeii iuți murați sau la sala de sfeclă roșie poți folosi în plus și zahăr sau miere.

ADVERTISEMENT

Mărarul, cimbrul, frunzele de dafin, usturoiul, leușteanul sau țelina sunt condimentele de care ai nevoie pentru cele mai bune murături.

Cât de mult a crescut prețul oțetului

Prețurile la oțet variază în funcție de producător, dar și de supermarketul de unde este achiziționat.

De exemplu, oțetul din vin de 9° grade pornește de la 3 lei, dar poate costa în jur de 4 lei la alte magazine. Unele pot ajunge și la 6 – 7 lei, dar și la 15 – 17 de lei dacă sunt calitative și 100% din ingrediente naturale.

Oțetul de mere bio are prețul în jur de 13 – 14, dar unele pot ajunge să coste și 19 – 20 de lei.

ADVERTISEMENT