Ingredientul banal care face minuni asupra tenului. Medicul nutriționist Mihaela Bilic îl recomandă tuturor, mai ales că este ieftin și se găsește pe rafturile tuturor supermarketurilor.
Nu mai este un secret faptul că ne dorim cu toții să arătăm bine și să avem un ten radiant și lipsit de riduri. Chiar dacă asta pare imposibil, mai ales după o anumită vârstă, Mihaela Bilic susțin că procesul de îmbătrânire poate fi încetinit cu ajutorul unui singur ingredient.
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști din România, iar frecvent, are sfaturi pentru urmăritorii ei. De data asta, nutriționistul le-a recomandat tuturor un ingredient care face minuni pentru ten. În plus, este accesibil și se regăsește în aproape toate supermarketurile.
Potrivit nutriționistului, tot ceea ce mâncăm se reflectă asupra aspectului fizic. Tocmai de aceea, este recomandat să punem accentul pe o alimentație echilibrată, mai ales dacă vrem ca urmele trecerii timpului să nu fie vizibile pe ten.
Mihaela Bilic susține că una dintre cele mai bune ”arme” împotriva îmbătrânirii este clasicul ulei de pește. Acesta costă până în 100 de lei și se găsește în supermarketuri sau farmacii. În plus, pe lângă beneficiile pentru ten, are și o mulțime de beneficii pentru organism.
”Cu toții ne dorim să arătăm mai tineri. În practică, organismul este mai obosit și mai surmenat decât arată anii din buletin. Alimentația joacă un rol important când vine vorba de impactul pe care îl are trecerea anilor asupra corpului. Un studiu apărut în Nature Aging arată că uleiul de pește bogat în acizi grași omega 3 întârzie îmbătrânirea biologică!”, a spus Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic a vorbit și despre rezultatele pe care le-a avut introducerea uleiului de pește în alimentația subiecților participanți la studiu. Potrivit nutriționistului, participanților la grup li s-au făcut analize după 3 ani. Acestea au arătat că subiecții care au consumat ulei de pește au îmbătrânit mai puțin decât cei care au făcut sport și au primit suplimente.
De asemenea, Mihaela Bilic nu a putut să nu sublinieze și restul beneficiilor pe care uleiul de pește le are asupra organismului. Acesta este o sursă bogată de omega-3, esențială pentru sănătatea inimii, a vederii și a creierului.
”Acizii grași esențiali omega 3 încetinesc îmbătrânirea. Datorită acțiunilor antiinflamatorii care protejează celulele, le crește rezistența la agresiuni externe, împiedică deteriorarea și degradarea lor.
Pe lângă efectul anti-aging, grăsimile omega 3 au rol benefic și în bolile cardiovasculare: reduc presiunea arterială la cei care suferă de hipertensiune, scad nivelul de trigliceride din sânge, reduc morbiditatea și mortalitatea din infarct și accidentul vascular cerebral. Omega 3 este benefic și pentru funcționarea optimă a creierului și a ochilor.”, a mai spus nutriționistul.