Life

Ingredientul ieftin pe care e bine să-l pui în cafea. Îi dă un gust deosebit și e bun pentru sănătate

Ingredientul ieftin pe care poți să-l adaugi în cafea. Îi dă un gust deosebit băuturii tale, dar este benefic și pentru sănătate.
11.05.2024 | 11:41
Ingredientul ieftin pe care e bine sal pui in cafea Ii da un gust deosebit si e bun pentru sanatate
Ce ingredient ieftin e bine să pui în cafea. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ingredientul ieftin pe care îl poți adăuga în cafea pentru un gust mai bun. Se găsește ușor și are beneficii pentru sănătate. Trebuie doar să adaugi o cantitate mică din acesta.

Ingredientul ieftin pe care să-l pui în cafea. Îi dă un gust bun și e foarte sănătos

Cafeaua este băutura cu care mulți își încep ziua. Poate fi preparată în multe feluri, în funcție de preferințe. În timp ce unele persoane o preferă simplă, altele o consumă cu lapte, dar și sub formă de cappuccino sau caffe latte, de exemplu.

ADVERTISEMENT

Indiferent de cum este preparată, cafeaua are un gust foarte bun și oferă energie pentru a duce la bun sfârșit toate lucrurile dintr-o zi. Este bună inclusiv pentru sănătatea creierului, motiv pentru care medicii o recomandă dimineața.

Unele persoane preferă să adauge în cafea diverse ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bun. Scorțișoara este adesea o preferință, dar și menta sau anumite siropuri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, există un ingredient pe care îl poți adăuga în cafea, deoarece îi dă un gust inedit. Nu multe persoane știu de această combinație, însă dacă faci asta vei avea o surpriză plăcută.

Un anumit condiment are numeroase beneficii pentru sănătate și îl poți consuma inclusiv în cafea. Este vorba despre turmeric, un condiment foarte cunoscut.

ADVERTISEMENT

Este un ingredient care are efecte antiinflamatoare foarte puternice. Procesele inflamatorii protejează organismul prin eliminarea agenților externi dăunători. Acestea au un rol foarte important în repararea țesuturilor deteriorate, potrivit doc.ro.

Fără inflamație, agenții patogeni pot invada corpul și pot produce probleme serioase. Astfel, ingredientele care luptă împotriva inflamației cronice pot fi introduse în dietă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, curcuminul din turmeric ajută la îmbunătățirea memoriei, datorită efectului factorului neurotrofic derivat din creier, mai arată sursa menționată.

Turmericul contribuie și la creșterea capacității antioxidante a organismului, dar și la scăderea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare.

De asemenea, turmericul are și efecte antidepresive, notează medicool.ro. Îl poți amesteca în cafea în cantități mici, iar culoarea lichidului va fi și ea schimbată.

Un alt avantaj al turmericului este faptul că nu are deloc un preț mare. Pentru 200 de grame, acesta poate fi cumpărat cu 6,77 lei. Prețul variază în funcție de marcă și comerciant.

Ce mai poți adăuga în cafea

Scorțișoara este un alt ingredient care poate fi adăugat în cafea. Are mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi reglarea tensiunii arteriale și a colesterolului. Îi va oferi cafelei o aromă dulce și nu vei mai avea nevoie de zahăr.

În cafea se mai pot adăuga ingrediente precum cacao, ulei de cocos sau unt. Carmen Brumă a recomandat, la MediCool, schimbarea ingredientelor adăugate în cafea.

ADVERTISEMENT
Tags: