Ingredientul aromat care poate face minuni pentru organism poate fi inclus cu încredere și în rețele de murături. Are beneficii impresionante pentru sănătate și se găsește la orice magazin.
Hreanul, căci despre el vorbim, nu este doar un ingredient aromat, delicios în mâncăruri. De fapt, are mai multe beneficii pentru sănătate, fiind folosit de secole ca și medicament natural, datorită proprietăților sale.
Dacă poți să treci peste gustul înțepător și mirosul puternic, te vei putea bucura de toate substanțele nutritive pe care le conține. Rădăcina de mici dimensiuni este bogată în vitamine și minerale esențiale.
O lingură de hrean preparat are numai șapte calorii, dar furnizează nutrienți, cum ar fi potasiu, magneziu și acid folic. În plus, reprezintă o sursă importantă de fibre dietetice, care susțin digestia.
Pe de altă parte, hreanul conține bioactivi despre care unii specialiști spun că funcționează ca o protecție împotriva cancerului, deoarece se descompun în timpul digestiei și protejează celulele împotriva efectului radicalilor liberi.
Dacă nu știi cum să consumi hreanul astfel încât să-ți fie pe plac, îl poți pune cu încredere în borcanele cu murături. Astfel, va da o aromă deosebită conservelor pentru iarnă și va aduce beneficii organismului.
De asemenea, nutriționistul Mihaela Bilic recomandă salata de sfeclă cu hrean, mai ales în sezonul rece, care ajută corpul uman mai mult decât oricare alt tip de salată, după cum a subliniat aceasta.
„Are multe fibre ce stimulează tranzitul intestinal. E bogată în minerale (fier, potasiu, magneziu) și acid folic cu acțiune anti-anemică. Conține fitonutrienți care grăbesc metabolizarea grăsimilor în ficat și stimulează eliminarea toxinelor.
Scade absorbția colesterolului din alimente și riscul de boli cardio- vasculare. Este bogata în oligoelemente (zinc, seleniu, fluor, mangan) cu rol în creșterea imunității și rezistenței la boli”, sunt câteva dintre beneficiile enumerate de Mihaela Bilic pe Facebook.