Care este ingredientul ce trebuie evitat în saramura de la murături. Îți va înmuia legumele, care își vor pierde textura crocantă, atât de apreciată.
Atunci când vine vorba despre murături, sunt anumite sfaturi de care orice gospodină trebuie să țină cont, pentru a obține cel mai bun rezultat.
În general, românii consumă murăturile alături de diverse preparate, cum ar fi fripturile. Nu lipsesc de la masa de sărbători, mai ales, și oferă. un gust și mai bun altor feluri de mâncare.
Un aspect necesar atunci când pui murături este să adaugi ingredientele necesare pentru ca acestea să rămână crocante. Dacă nu respecți toate recomandările, atunci s-ar putea ca murăturile să se înmoaie rapid.
Dacă vrei să obții murături tari și crocante, sarea trebuie aleasă cu mare atenție. Nu trebuie să adaugi sare fină sau iodată, deoarece saramura ar putea fi tulbure, iar legumele se vor înmuia.
Sarea grunjoasă trebuie utilizată la murături. În acest fel, acestea se vor conserva așa cum trebuie, iar textura lor va fi una ideală.
Proporțiile trebuie respectate atunci când prepari saramura pentru murături. Dacă folosești prea puțină sare, procesul de fermentație poate avea de suferit. Acest lucru poate să afecteze murăturile și să ducă la înmuierea acestora.
În cazul murăturilor în oțet, un factor important este reprezentat de aciditatea acestuia. Este nevoie de un oțet care are cel puțin 5% aciditate.
Compoziția se pregătește la foc mic și se toarnă peste legumele care se așază în borcane, imediat după fierbere.
Locul de depozitare al murăturilor contează foarte mult dacă vrei să le menții crocante. Acestea au nevoie de un spațiu răcoros, deoarece temperaturile prea ridicare pot sa ducă la fermentare excesivă.
Astfel, murăturile s-ar putea înmuia. Atunci când sunt depozitate în mod corespunzător, te vei bucura de textura lor crocantă tot sezonul rece.
Multe persoane se tem să desfacă borcanul cu murături de teama că zeama va deveni tulbure, iar legumele nu vor mai avea aceeași textură.
Borcanul se poate păstra desfăcut în frigider pentru a evita o astfel de situație. Dacă nu mai încap în borcanul original, murăturile se pot muta într-un recipient curat, cu capacul etanș. Doar așa vor rămâne proaspete.