Un condiment foarte popular este ingredientul pe care e bine să-l adaugi dimineața în cafea. Contribuie la regenerarea ficatului gras, dar are și alte beneficii pentru sănătate.
Cu timpul, ficatul poate avea de suferit din cauza sedentarismului, a alimentației nesănătoase și a consumului excesiv de alcool. Ficatul gras se numără printre cele mai comune afecțiuni.
Persoanele care se confruntă cu probleme ale ficatului sunt îndemnate de specialiști să adopte o dietă sănătoasă și să facă mișcare în mod regulat. Există un ingredient care poate fi adăugat în cafeaua de dimineață și poate contribui la regenerarea ficatului.
Turmericul este un condiment utilizat în numeroase rețete culinare și are mai multe beneficii pentru sănătate. În Asia, condimentul se folosește încă din cele mai vechi timpuri și oferă un gust deosebit preparatelor.
Printre beneficiile pe care le are se numără reducerea inflamațiilor, motiv pentru care este un ingredient recomandat pentru a menține ficatul sănătos, dar are și proprietăți antioxidante.
Un mod foarte simplu de a consuma acest condiment este să adaugi, în cafeaua de dimineață, un vârf de linguriță de turmeric. Pentru un efect mai puternic, poți adăuga și o cantitate mică de piper negru măcinat.
Cafeaua are proprietăți antiinflamatorii, fiind bogată în antioxidanți. Potrivit unor studii, s-a descoperit că persoanele care consumă frecvent cafea nu se confruntă cu probleme de sănătate provocate de inflamații la fel de mult ca cele care nu consumă deloc această băutură.
Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca această băutură să fie consumată cu moderație, pentru a evita apariția mai multor probleme, precum insomniile, stările de anxietate sau a diferitelor afecțiuni cardiovasculare sau gastrice.
Turmericul este utilizat în diferite feluri de mâncare, dar se poate face și ceai din el. Tot mai multe persoane au început să-l folosească în ultima perioadă datorită gustului inconfundabil, dar și al faptului că are mai multe beneficii pentru sănătate.
Dimineața, poți să-ți începi ziua cu un pahar cu apă, în care să storci niște suc de lămâie, dar să adaugi și un vârf de linguriță de turmeric. Această băutură ajută la detoxifierea organismului, dar și la accelerarea metabolismului. În același timp, favorizează digestia, notează spynews.ro.
De altfel, turmericul conține mulți antioxidanți care contribuie la sănătatea pielii. Vitamina C ajută la combaterea radicalilor liberi.
Curcumina este substanța activă din turmeric și luptă împotriva stresului oxidativ. Mai mult, aceasta poate reduce riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare. Conform unor cercetări, substanța reduce inflamațiile, iar riscul de a face atac de cord este mai scăzut.