Ingredientul pe care îl poți adăuga în ciorbă dacă vrei ca aceasta să-ți iasă ca la restaurant. Aroma va fi una complet schimbată, dar plăcută, dacă folosești acest truc.
Ciorba este un fel de mâncare consumat de mulți români, mai ales la prânz. Este foarte sănătos deoarece reprezintă o sursă de lichide, dar și conține și mai multe legume.
În plus, este un preparat ușor de făcut și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, în cele mai multe cazuri. Ciorba poate să conțină carne sau doar legume, în funcție de preferințele fiecărei persoane.
Dacă vrei să prepari o ciorbă ca la restaurant, trebuie să știi că ingredientul care îi dă un gust special este carnea. Astfel, la ciorbele sau supele pe bază de legume, este mai dificil să obții o asemenea aromă desăvârșită.
Pentru ca gustul ciorbelor de legume să fie mai puternic, poți folosi ardei iute murat. Atunci când gătești o astfel de ciorbă, asigură-te că adaugi un ardei iute în oțet în oală. După ce ciorba a fiert puțin, atunci poți scoate ardeiul.
Un exemplu de ciorbă delicioasă și savuroasă este cea din pui și legume. Ai nevoie de 2 bucăți de piept de pui, o ceapă, o roșie, un ardei gras sau capia, un ardei iute, 2 căței de usturoi, 3 linguri de făină, 750 ml supă de pui sau legume și 200 g boabe de fasole roșie din conservă.
De asemenea, mai ai nevoie de 100 g porumb din conservă, 200 g smântână, o legătură de pătrunjel, o linguriță de boia dulce, una le oregano și una de chimion.
Mai trebuie să adaugi și o lingură de ulei de măsline, una de zeamă de lămâie, sare și piper după gust, dar și cașcaval ras și frunze de coriandru, pentru decor, notează romaniatv.net.
Uleiul se încălzește într-o cratiță cu capac. Se călesc apoi ceapa tocată fin, usturoiul zdrobit, roșia și bucățile de pui tăiate cuburi, până când acestea se rumenesc.
Se adaugă ardeiul gras sau capia și ardeiul iute mărunțit, dacă preferi și acest ingredient. Se amestecă totul și se lasă la foc mediu, timp de 1 – 2 minute.
Se scurge lichidul din conservele de fasole și porumb, apoi se adaugă în cratiță, peste restul ingredientelor. Se cerne făina, apoi se adaugă supa de pui sau de legume, dar și smântâna.
Se amestecă și se asezonează cu sare, piper, boia dulce, oregano, zeamă de lămâie și chimion, după gust. Pătrunjelul se spală bine, se toacă mărunt și se presară în ciorbă.
Ciorba se mai amestecă și se mai lasă la foc până când să în clocot. Se poate servi ciorba cu tortilla și se poate decora folosind cașcaval ras sau frunze de coriandru. Poftă bună!