Ingredientul pe care e bine să-l adaugi în mămăligă, la final, pentru a obține un preparat delicios și cremos. În acest fel, nu va avea cocoloașe și va fi savuroasă.
Mămăliga este un preparat consumat nu doar în România, ci și în alte țări. Nu este greu de făcut, dar este important să ții cont de câteva reguli dacă vrei să-ți iasă cremoasă și fără cocoloașe.
Aceasta poate fi o alternativă sănătoasă la pâine. Cele două au un aport caloric asemănător, și anume 80 de calorii pe felie.
Mai întâi, trebuie să pui apa la fiert și s adaugi un vârf de sare, dar și un praf de mălai. Atunci când apa începe să fiarbă, mălaiul se adaugă treptat, în ploaie, dar înainte ca apa să înceapă să dea în clocot.
În timp ce fierbe mălaiul, se amestecă energic cu ajutorul unei linguri din lemn pentru a putea uniformiza compoziția.
În cazul în care folosești mălai tradițional, trebuie să ții cont de faptul că timpul de fierbere este mai lung. Pentru acesta, este nevoie de 15 minute în plus față de mălaiul pe care îl cumperi din comerț.
Pentru patru porții de mămăligă, trebuie să folosești patru căni de apă și una de mălai. Mămăliga obișnuită poate deveni un preparat cu adevărat special dacă folosești un anumit ingredient.
Mai exact, la final, după ce stingi focul, poți adăuga 100 de grame de unt. Se amestecă puțin pentru a obține o consistență cremoasă.
Atunci când mămăliga se desprinde ușor de marginile vasului, însemnă că este gata. Un alt indiciu este lingura de lemn, introdusă în mijlloc, care rămâne dreaptă.
Mai există și o variantă de mămăligă la cuptor, dacă vrei să aibă o consistență de budincă. Pentru aceasta, trebuie să fierbi mălaiul în lapte, pentru 5 minute, și să amesteci continuu.
Pentru mai multă savoare, se încorporează și unt. Întreaga compoziție se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se uniformizează, apoi se lasă la răcit, notează romaniatv.net.
Tava se lasă la cuptor pentru 10 – 15 minute, la 210 °C. Atunci când este gata, mămăliga se taie în forma dorită. Budinca poate fi consumată ca atare, dar poate și și o bază pentru diverse rețete.