Specialiștii în domeniul culinar, dar mai ales medical spun care este, de fapt, ingredientul pe care trebuie să-l eviți dacă vrei un piure cremos și savuros. Ei transmit că este vorba de o greșeală pe care o fac multe gospodine, inclusiv din România.
Piureul este un preparat culinar care se face simplu, rapid și cu doar câteva produse, însă cu toate acestea pot apărea erori care strică gustul și textura. Experții culinari spun ce nu se pune niciodată în această mâncare.
E un produs folosit de multe femei din România, mai ales în urmă cu ani buni când pe piață nu se găseau foarte multe variante. Din păcate, acesta schimbă complet savoarea preparatului și nu este deloc bun pentru sănătate.
Margarina nu are ce să caute în cartofii pasați. Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele. Robyn Newmark, expert în îngrijirea pielii, este de părere că acest aliment trebuie neapărat evitat dacă „dorești să previi ridurile și pielea uscată”.
„În timp grăsimile trans contribuie la apariția bolilor de inimă, pot accelera și procesul de îmbătrânire a pielii”, a mai avertizat specialistul, conform publicației shefinds.com. Așadar, pielea are de suferit.
Margarina este cel mai nesănătos tip de unt din cauza uleiului vegetal hidrogenat. De asemenea, nutriționiștii transmit că produsul este un aliment bogat în grăsimi saturate, care pot duce la creșterea în greutate.
Totodată, acizii grași trans din margarină fac pielea mai „susceptibilă la radiațiile ultraviolete”, lucru care poate provoca daune elastinei și colagenului din piele. Margarina poate provoca inflamație cronică, accelerând formarea ridurilor.
Margarina poate fi înlocuită cu mare succes cu alte produse care se găsesc ușor în magazinele de la noi. Pentru a savura un piure cremos și delicios trebuie să te asiguri că ai la îndemână un unt de calitate, cu un conținut de grăsime de peste 80% și lapte cu 3,5% grăsime.
Preparatul mai conține și lapte, care nu se folosește niciodată rece, direct de la frigider. Acesta se adaugă peste cartofii zdrobiți după ce a fost încălzit puțin. Tot ce mai trebuie să faci este să condimentezi cu sare și mâncarea poate fi servită alături de carne sau altă garnitură.