Ziua capătă un plus de savoare cu o cafea bună, iar dacă preferi să o prepari acasă, la ibric, există un truc simplu care îi schimbă complet gustul. Ce ingredient să adaugi ca să iasă mai cremoasă.
Dacă îți place să-ți faci cafeaua acasă, aceste trucuri sunt tot ce ai nevoie pentru a îmbunătăți experiența. Cu ajutorul lor, vei obține un rezultat comparabil cu cel din cafenelele de top, cu bani puțini și fără efort.
Prin urmare, dacă pregătești cafeaua la ibric dar nu ești complet mulțumit, gustul amar fiind predominant, poți rezolva problema adăugând doar un praf de sare în timpul fierberii.
Condimentul adaugă o aromă deosebită și va intensifica gustul. În acest mod, nu va mai fi necesar să cumperi o altă cafea, dacă nu mai ești mulțumită de cea actuală și poți să redescoperi plăcerea ritualului de dimineață.
Iar dacă îți dorești o cafea cremoasă, poți să adaugi un cubuleț mic de unt, o cantitate nu mai mare de cinci grame. Acest ingredient va oferi băuturii tale o textură deosebită.
Iar dacă vrei să renunți la îndulcitorii clasici și la aromele din comerț, poți opta pentru scorțișoară, cardamom și turmeric, care nu doar că vor îmbunătăți gustul, dar au și beneficii pentru sănătate.
Dacă adaugi unt în cafea, nu numai că va fi mai cremoasă, ci îi vei oferi organismului tău necesarul de calorii pentru a face față sarcinilor de dimineață, fără să împovărezi sistemul digestiv cu multe alimente.
Această băutură aduce un plus de vitamina A, esențială pentru piele, imunitate și sănătatea ochilor, conform csid.ro. Mulți dintre cei care au adoptat acest obicei spun că i-a ajutat și să scape de kilogramele în plus, oferind un plus de sațietate.