Academia Italiană de Bucătărie, organism fondat în 1953 pentru a proteja tradițiile culinare italiene, arată care este ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din pastele bolognese. Se găsește în orice gospodărie. Are rolul de a frăgezi carnea tocată în momentul prăjirii în tigaie.
Pastele bolognese se numără printre preparatele culinare adorate de multă lume, de la mic la mare. Rețeta nu este una complicată și nici nu are nevoie de foarte multe produse, însă specialiștii spun că trebuie să conțină neapărat un aliment simplu.
Acesta nu lipsește din frigiderele oamenilor pentru că se folosește la multe feluri de mâncare. În urmă cu puțin timp Academia Italiană de Bucătărie a dezvăluit versiunea actualizată a acestui preparat extrem de delicios.
Potrivit organismului fondat în anul 1953 și recunoscut în 2003, este vorba de un pahar de lapte. Acesta este ingredientul secret din compoziție, pentru că are rolul de a frăgezi carnea tocată, care în general este de vită.
„Frăgezește carnea tocată, creând o textură delicată, care se topește în gură”, au spus experții care au dezvăluit rețeta oficială, conform Daily Mail. În plus, laptele ajută la reducerea acidității roșiilor și a vinului roșu.
Explicația vine de la Amira Georgy, director culinar la Taste Australia, care susține că pastele bolognese vor fi delicioase dacă se folosește acest aliment. Cu toate acestea Academia subliniază că laptele este un ingredient opțional.
„Adăugați laptele la jumătatea procesului de gătire și lăsați-l să se evapore complet. Apoi, condimentați cu sare și piper înainte de a servi”, se arată în rețeta acestui preparat culinar, mai arată sursa citată.
Pastele bolognese se fac din carne tocată de vită, vin roșu, morcov, țelină și ceapă, însă pot conține și alte ingrediente. Specialiștii din domeniul culinar obișnuiesc să mai folosească și alte produse, care surprind de la prima gustare.
Spre exemplu, bucătarii italieni adaugă în rețetă pancetta proaspătă și nucșoară. Pe de altă parte, experții transmit că niciodată gospodinele nu trebuie să folosească la acest preparat anumite produse din comerț.
Baconul afumat trebuie evitat atunci când se ia în calcul prepararea sosului pentru pastele bolognese. În plus, experții susțin că utilizarea exclusivă a cărnii de porc în loc de vită este o altă greșeală care nu trebuie să se facă frecvent.