Life

Ingredientul secret care se adaugă în aluatul pentru șnițele. Vor ieși exact ca la restaurant

Trucul secret care te ajută să obții cele mai bune șnițele. Vor ieși exact ca la restaurant după ce adaugi un ingredient la care nu te-ai fi așteptat.
17.09.2022 | 21:59
Ingredientul secret care se adauga in aluatul pentru snitele Vor iesi exact ca la restaurant
Un ingredient secret te ajută să obții șnițelele perfecte. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Șnițelele de pui sunt un preparat ușor de gătit, preferat chiar și de cei mai mofturoși. Totuși, cu rețeta potrivită, ele pot fi chiar și mai gustoase. Ai nevoie de un ingredient la care nu te-ai fi așteptat pentru a-ți ieși la fel ca la marele restaurante.

Ingredientul secret care te ajută să gătești șnițele exact ca la restaurant. Ce trebuie să adaugi în aluat

Servite adesea cu o porție de cartofi prăjiți, salată sau piure șnițelele de pui sunt un preparat preferat de mulți. Chiar și copiii, până și cei mai mofturoși, refuză cu greu să mănânce atunci când le văd în farfurie.

ADVERTISEMENT

Mai mult, acestea se găsesc în meniul oricărui restaurant, fie că vorbim de cele tip fast-food sau cele deținute de marii Chefi bucătari. 

Dacă te numeri printre iubitorii de șnițele, cu siguranță ai observat diferența dintre cele pe care le faci de unul singur, acasă, și cele comandate atunci când iei masa în oraș.

ADVERTISEMENT

Rețeta folosită pentru a găti preparatul are un rol esențial. Șnițelele perfecte sunt cele care la exterior au o crusta crocantă și aurie, iar interiorul rămâne fraged și suculent.

Cu siguranță, orice gospodină a gătit măcar o dată în viață șnițele, iar dacă te-ai întrebat cum le ies bucătarilor atât de bine, trebuie să știi că există un ingredient secret.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o băutură carbogazoasă și anume celebra coca-cola. În aluatul prin care este trecut pieptul de pui, format din făină, ou și pesmet, adaugă și 2-3 linguri de suc.

Totuși, dacă nu îți dorești, poți înlocui băutura cu apă minerală. De altfel, pentru a obține șnițelele perfecte, există și alte trucuri.

ADVERTISEMENT

De pildă, uleiul în care sunt prăjite trebuie încins foarte bine înainte și, de asemenea, să fie curat și să nu mai fi fost folosit anterior.

Carnea nu trebuie să fie foarte groasă, dar nici subțire. În timpul prăjirii, trebuie întoarse periodic pe ambele părți, iar la final să fie scoase pe un șervețel de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei.

ADVERTISEMENT