Tu știi ce se pune în fasolea bătută pentru un gust mai aromat? În general rețeta pentru acest preparat nu este una prea compicată și oricine o poate face acasă. Diferența constă însă în ingredientele utilizate.
Există o mulțime de preparate delicioase adorate de români. Unele dintre ele pot fi însă făcute în mai multe moduri. Astfel, ne putem bucura de un gust diferit, dar și de o textură cu adevărat interesantă.
Dacă vrei să te bucuri la maxim și de o fasole bătută aromată, pe care să o mănânci cu drag, află că francezii folosesc niște trucuri în bucătărie. Care e ingredientul secret ce se pune în fasolea bătută?
Rețeta e ceva mai diferită față de cea tradițional românească. Pe de altă parte, nu vrei regreta alegerea făcută. Mai mult de atât, cu siguranță vei repeta experiența și a doua oară. Astfel, trebuie neapărat să pui în fasolea bătută ulei de măsline și piper roșu.
Aceste două ingrediente, deși pot părea banale la prima vedere, vei vedea că vor schimba în mare parte gustul preparatului. Iată care sunt ingredientele necesare pentru rețeta de fasole bătută în stil franțuzesc.
Acum că ai aflat ce se pune în fasolea bătută pentru o aromă puternică, poți să încerci deja rețeta. Pune într-un blender fasolea, șalota mărunțită și prăjită, dar și cele trei linguri de ulei de măsline.
Se adaugă și restul ingredientelor, în afară de boia de ardei dulce. Aceasta va fi utilizată mai târziu. Totul se amestecă la blender, la viteză mică, timp de un minut, iar apoi un alt minut la viteză mare.
În momentul în care vei obține o compoziție omogenă, totul este gata. Fasolea o poți așeza pe farfurie, iar deasupra adaugă neapărat lingura de ulei de măsline rămasă dar și boia de ardei dulce.
Servește pe loc fasolea bătută, alături de pâinea prăjită. O altă alternativă poate fi lipia, dar și focaccia. Cu siguranță vei observa un gust mult mai aromat, precum cel pe care îl întâlnești și în restaurante.