Life

Ingredientul secret pentru cele mai delicioase chifteluțe crocante. Ce trebuie să adaugi în rețetă

Pentru a obține chifteluțe crocante, trebuie să adaugi un ingredient secret în rețetă. Puține gospodine știu asta când le prepară.
02.06.2023 | 14:58
Ingredientul secret pentru cele mai delicioase chiftelute crocante Ce trebuie sa adaugi in reteta
Ingredientul secret pentru cele mai delicioase chifteluțe crocante. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Vrei să prepari cele mai delicioase chifteluțe crocante? Atunci află că pe lângă rețeta clasică pe care o știi deja, există un ingredient secret. Acesta le face suculente în interior și crocante în exterior.

Ingredientul secret pentru rețeta de chifteluțe crocante

Poate ai mai preparat până acum celebrele chifteluțe. Au ieșit însă acestea crocante? Deseori facem mici greșeli în bucătărie, iar la final, preparatul mult așteptat nu iese chiar așa cum am fi plănuit. Cu această rețetă de chifteluțe însă, nu ai cum dai greș.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să adaugi în lista de ingrediente pentru a obține chifteluțe crocante? După cum știi, unul dintre ingredientele necesare este laptele. Ai grijă însă pe care îl alegi. Specialiștii culinari ne recomandă să optăm pentru lapte integral.

Mai mult de atât, laptele folosit în rețeta pentru chifteluțe crocante trebuie să nu aibă multă grăsime. În acest mod, aroma lor, dar și textura, vor fi cu totul diferite față de ce știam până acum. Un alt lucru important îl reprezintă legumele.

ADVERTISEMENT

Acestea trebuie să fie tocate foarte fin, astfel încât nici măcar să nu le observăm în compoziție. Acum că știm aceste trucuri, să aflăm lista completă de ingrediente pentru rețeta de chifteluțe:

  • 1/4 cană lapte
  • 1 ou
  • 1/2 cană pesmet
  • 500g carne tocată
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper
  • cimbru, mărar și chimen
  • ulei de măsline
ADVERTISEMENT

Cum se prepară chifteluțele fără ulei

Odată bifate ingredientele de pe listă putem deja să preparăm cele mai delicioase chifteluțe crocante. Prima oară amestecăm carnea tocată alături de usturoiul și ceapa care vor tăiate fin.

Luăm apoi un alt bol în care batem oul alături de lapte. După ce obținem o compoziție omogenă, o adăugăm peste carne. Toate ingredientele se vor amesteca bine, iar la final se adaugă pesmetul și se amestecă din nou.

ADVERTISEMENT

Este recomandat să folosim o lingură de lemn în timp ce preparăm această rețetă. De abia la final adăugăm condimentele preferate, alături de sare și piper. Acum începe modelare chifteluțelor.

Se ia câte o bucată din compoziție și se modelează, după forma dorită. Acestea vor fi așezate într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Punem tava la cuptor, pentru aproximativ jumătate de oră. Cuptorul trebuie să fie deja preîncălzit la temperatura de 180 de grade.

După ce a trecut jumătatea de oră, scoatem chifteluțele și le lăsăm la răcit. Spre deosebire de cele prăjite în ulei, acestea au mai puține calorii. Pot fi consumate alături de un orez cu legume, o salată proaspătă, sau de ce nu, chiar o porție de cartofi prăjiți. 

ADVERTISEMENT