Vrei să prepari cele mai delicioase chifteluțe crocante? Atunci află că pe lângă rețeta clasică pe care o știi deja, există un ingredient secret. Acesta le face suculente în interior și crocante în exterior.
Poate ai mai preparat până acum celebrele chifteluțe. Au ieșit însă acestea crocante? Deseori facem mici greșeli în bucătărie, iar la final, preparatul mult așteptat nu iese chiar așa cum am fi plănuit. Cu această rețetă de chifteluțe însă, nu ai cum dai greș.
Ce trebuie să adaugi în lista de ingrediente pentru a obține chifteluțe crocante? După cum știi, unul dintre ingredientele necesare este laptele. Ai grijă însă pe care îl alegi. Specialiștii culinari ne recomandă să optăm pentru lapte integral.
Mai mult de atât, laptele folosit în rețeta pentru chifteluțe crocante trebuie să nu aibă multă grăsime. În acest mod, aroma lor, dar și textura, vor fi cu totul diferite față de ce știam până acum. Un alt lucru important îl reprezintă legumele.
Acestea trebuie să fie tocate foarte fin, astfel încât nici măcar să nu le observăm în compoziție. Acum că știm aceste trucuri, să aflăm lista completă de ingrediente pentru rețeta de chifteluțe:
Odată bifate ingredientele de pe listă putem deja să preparăm cele mai delicioase chifteluțe crocante. Prima oară amestecăm carnea tocată alături de usturoiul și ceapa care vor tăiate fin.
Luăm apoi un alt bol în care batem oul alături de lapte. După ce obținem o compoziție omogenă, o adăugăm peste carne. Toate ingredientele se vor amesteca bine, iar la final se adaugă pesmetul și se amestecă din nou.
Este recomandat să folosim o lingură de lemn în timp ce preparăm această rețetă. De abia la final adăugăm condimentele preferate, alături de sare și piper. Acum începe modelare chifteluțelor.
Se ia câte o bucată din compoziție și se modelează, după forma dorită. Acestea vor fi așezate într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Punem tava la cuptor, pentru aproximativ jumătate de oră. Cuptorul trebuie să fie deja preîncălzit la temperatura de 180 de grade.
După ce a trecut jumătatea de oră, scoatem chifteluțele și le lăsăm la răcit. Spre deosebire de cele prăjite în ulei, acestea au mai puține calorii. Pot fi consumate alături de un orez cu legume, o salată proaspătă, sau de ce nu, chiar o porție de cartofi prăjiți.