Pastele și orezul sunt unele dintre cele mai consumate preparate de către români și nu numai. Gustul lor deosebit îi atrag și, totodată, faptul că sunt sățioase. Cum să te asiguri că le faci mereu ca la carte, încât să primești laudele așteptate?
Cu siguranță ai prin bucătărie ceapă sau usturoi. Află că aceste legume au o coajă care nu trebuie aruncată. Cojile de usturoi sunt cu atât mai utile cu cât conțin alicină, un compus plin de beneficii, printre care protejarea inimii și eliminarea daunelor radicalilor liberi.
Cojile de ceapă și de usturoi se pot pisa, iar pudra care se va forma după această etapă se poate adăuga în mâncăruri. Vei observa cum gustul acestora devine auomat mai bun și mai intens. Aroma i se va simți mai puternic și nu te vei sătura să guști din preparat.
Înainte de a face pudra, spălați bine cojile de ceapă și de usturoi. Se pun apoi la cuptor și se lasă aici 15 minute pentru a deveni uscate. Cu cât textura lor va fi mai crocantă, cu atât pudra va ieși mai bună. Mulți se vor mira cum ai obținut-o.
Experta în paste, Francesca Zanni adaugă cojile de ceapă și de usturoi direct în apa de fiebere a pastelor, fără a mai prepara pudră. Garantat va exista un plus de savoare la final, iar cei dragi sau orice persoană invitată la masă va rămâne impresionată.
Dincolo de acestea, aflați despre ceapă și usturoi, în special cele verzi, că sunt două legume esențiale pentru sănătate. Sunt bogate în antioxidanți și asigură un sistem imunitar puternic. Proprietățile lor sunt diversificate datorită conținutului de vitamine.
”Usturoiul verde conține vitamina K, vitamina A, vitamina C, Vitamina B9, vitamina B6, mangan şi fier. Nu lipsește alicina, un compus de sulf care îi oferă mirosul specific. Ceapa verde conține vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu, alicină, clorofilă și cvercitină (antioxidant).
Ceapa verde conține și vitamina K. De fapt, ceapa verde este una dintre cele mai bogate surse de vitamina K. 100 g de verdeață proaspătă furnizează 207 µg sau aproximativ 172% din aportul zilnic recomandat din această vitamină.
Vitamina K are un rol major pentru sănătatea oaselor prin susținerea activității osteoblastice (formarea și întărirea oaselor). Nivelurile adecvate de vitamina K din dietă ajută la limitarea leziunilor neuronale din creier; astfel, are un rol stabilit în tratamentul bolii Alzheimer. Așadar, multe dintre vitaminele, mineralele și antioxidanții din aceste două legume coincid, ceea ce le face la fel de eficiente.”, explică pe doc.ro medicul Claudia Marin.