Sport

Îngrijorare pentru fanii lui Real Madrid după accidentarea lui Benzema. Cât va lipsi starul francez de pe teren

Karim Benzema a părăsit terenul accidentat în minutul 30 al meciului Celtic Glasgow - Real Madrid 0-3, acuzând dureri la genunchiul drept.
07.09.2022 | 10:35
Ingrijorare pentru fanii lui Real Madrid dupa accidentarea lui Benzema Cat va lipsi starul francez de pe teren
Karim Benzema, 34 de ani, a ieșit accidentat la genunchi în minutul 30 al meciului Celtic - Real Madrid 0-3. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
07-09-2022
15:35

Benzema, leziune la tendon

Karim Benzema a ieșit accidentat din meciul Celtic – Real Madrid, iar după o serie de analize s-a stabilit că atacantul francez a siferit o leziune la tendonul genunchiului.

”În urma testelor medicale efecuate lui Karim Benzema de către Serviciilor Medicale de la Real Madrid, acesta a fost diagnosticat cu o leziune a tendonului semitendinos și o încordare a mușchiului cvadriceps de la coapsa dreaptă. Recuperarea lui va continua să fie monitorizată”, au anunțat ”galacticii” pe site-ul oficial.

Deși Real Madrid nu a dat niciun indiciu în privința duratei absenței de pe teren a lui Benzema, dar presa spaniolă crede că acesta va lipsi 2-3 săptămâni.

Ieșirea de pe teren a lui Karim Benzema în minutul 30 al meciului de la Glasgow cu Celtic, în prima etapă a grupei F din UEFA Champions League, i-a alarmat pe toți suporterii lui Real Madrid, care se gândeau la ce poate fi mai rău în ceea ce-l privește pe atacantul francez.

Karim Benzema va fi supus miercuri unor teste, după accidentarea suferită în meciul Celtic – Real Madrid

Acuzând o durere la genunchiul drept, golgeterul sezonului trecut din La Liga și Champions League a fost înlocuit de Eden Hazard, în aplauzele tuturor spectatorilor de pe Celtic Park.

ADVERTISEMENT

Dar antrenorul campioanei Spaniei și a Europei, Carlo Ancelotti, a vrut să risipească îngrijorările la conferința de presă ce a urmat victoriei categorice cu 3-0 a echipei sale.

“După o primă evaluare, nu pare nimic grav, dar vom aștepta ziua următoare pentru a fi supus unor teste”, a declarat italianul de pe banca Realului.

ADVERTISEMENT

Accidentarea lui Benzema, prilej pentru Hazard să iasă în prim-plan

Această probemă medicală a lui Benzema a apărut cu un pic mai mult de o lună înaintea decernării Balonului de Aur pentru sezonul 2021-2022, unde este marele favorit la câștigarea trofeului.

Chiar și fără principalul său om de gol, madrilenii au obținut un succes categoric în fața campioanei Scoției grație unei prestații excelente a lui Eden Hazard.

ADVERTISEMENT

Înlocuitorul lui Benzema, belgianul a făcut unul dintre cele mai bune meciuri în tricoul Realului, cu un assist și un gol.

Carlo Ancelotti: “M-am gândit că poate fi meciul lui Hazard”

Hazard a dat pasa decisivă la reușita de 2-0 a lui Luka Modric, iar în minutul 77 și-a încununat prestația cu golul care a închis tabela de marcaj la scorul de 0-3 pentru “galactici”.

ADVERTISEMENT

“M-am gândit că acesta poate fi meciul lui Hazard, când a trebuit să îl înlocuim pe Karim pentru că fundașii centrali ai lui Celtic nu veneau prea sus în pressing. Asta îi cerem lui Hazard să facă. Să aibă impact. Și a avut. A fost meciul perfect pentru el. Când îi avem pe Kroos și pe Modric este foarte greu pentru adversarii noștri să ne preseze”, a spus Carlo Ancelotti.

Pentru Real Madrid, urmează meciul din La Liga cu Mallorca de duminică, de la ora 15, iar în săptămâna viitoare, o va înfrunta pe RB Leipzig, în etapa a doua a grupei F din Champions League.

ADVERTISEMENT