Propunere incredibilă pentru Iniesta din China: salariu fabulos dar nu numai atât

Sorin Dumitrescu   
în Fotbal international
07/03/2018, 22:13
Propunere incredibilă pentru Iniesta din China: salariu fabulos dar nu numai atât GALERIE FOTO

Şansele ca experimentatul internaţional spaniol Andres Iniesta să continue din vară pe Camp Nou sunt din ce în ce mai mici. Aducerea în iarnă pentru un transfer record la Barcelona, 162 milioane de euro, a brazilianului Phillipe Coutinho de la Liverpool, care joacă exact pe acelaşi post, obligă echipa catalană să aleagă şi cel mai probabil Iniesta, al 33 de ani, va fi cel sacrificat.

Un jucător ca Iniesta este însă un fotbalist de clasă şi deşi se apropie de finalul carierei continuă să aibă o cotă excelentă. Pep Guardiola, care l-a avut în cei patru ani ai săi de mandat la Barcelona, printre oamenii de bază, e gata să îi facă o ofertă, dar şi la City problema nu ar fi simplă, pentru că starul englezilor, Kevin de Bruyne, joacă pe post cu el.

Ce pasiune are Iniesta în afara fotbalului

O soluţie foarte avantajoasă financiar pentru Iniesta în aceşti ultimi ani de carieră ar fi să accepte propunerea echipei chineze Tianjin Quanjian, care îi oferă un salariu absolut nebun, de 35 de milioane de euro pe sezon şi contract pe două sezoane.

Însă bonusul cu care vin chinezii ar putea fi cheia afacerii. Aceştia sunt dispuşi să plătească pentru achiziţionarea a nu mai puţin de 2 milioane de sticle de vin provenind din via jucătorului. Din 2010 Iniesta produce vin inclusiv pentru export , având o uriaşă proprietate Bodega Iniesta, în apropiere de Albacete.

Închide ×