Fotbal international

Iniesta pleacă de la Barcelona! Motivul este incredibil

Barcelona işi pierde căpitanul la vară! Andres Iniesta părăseşte Nou Camp. A semnat pe trei ani cu noul club, unde va avea un salariu uriaş.
16.04.2018 | 17:36
Iniesta pleaca de la Barcelona Motivul este incredibil

UPDATE: Cotidianul Marca scrie că motivul pentru care Iniesta a acceptat să joace în China este că patronul noului său club a stabilit ca în cazul sosirii starului catalan să cumpere anual câte 2 milioane de sticle de vin din producţia jucătorului, acesta având deja comenzi însemnate pe piaţa spaniolă şi în alte ţări ale Europei.


FC Barcelona îşi va pierde la vară unul dintre simboluri. Căpitanul Andres Iniesta va părăsi corabia blaugrana la 33 de ani, dar îşi va continua activitatea timp de încă trei sezoane. Iniesta se confundă cu istoria Barcelonei, pentru că de la echipa B a clubului a trecut în 2002 la cea de seniori.

Iniesta a anunţat că va respecta rugămintea şefilor clubului, de a-i informa asupra deciziei sale până la 30 aprilie. Barca îi oferise un nou contract, dar mai existau cluburi de top care îl doreau: Manchester City şi Juventus sunt două dintre ele. Însă omul considerat un adevărat model şi de conduită morală nu va merge la o altă mare forţă a Europei.

Andres Iniesta va avea mai multe funcţii la noul club

Conform cotidianului As Iniesta va juca la un club din China, dar o clauză de confidenţialitate îl împiedică să dezvăluie numele acestuia. Se ştie doar că este un contract mai complex, pe trei ani, care nu include doar postura de jucător. Catalanul se va implica şi în organizarea unei tabere de profil pentru copii.

Interesant este, cum a dezvăluit As, că negocierile dintre cele două părţi au avut loc săptămâna trecută, între meciurile Barcelonei cu Roma, la capătul cărora s-a înregistrat o mare surpriză, eliminarea catalanilor.