Sport

Injecție de 1,9 milioane de euro la Petrolul. Turcii vor echipă de cupe europene la Ploiești: l-au transferat pe favoritul lui Mihai Rotaru. Update

Investitorii turci vor prelua pentru început 30% din acțiunile de la Petrolul, dar și-au asumat managementul clubului și vin cu antrenor
10.06.2024 | 13:17
Injectie de 19 milioane de euro la Petrolul Turcii vor echipa de cupe europene la Ploiesti lau transferat pe favoritul lui Mihai Rotaru Update
Turcii au făcut primul transfer la Petrolul Ploiești! L-au adus pe Alexandru Mateiu de la Universitatea Craiova // Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT
10-06-2024
10:19

Alex Mateiu a semnat cu Petrolul!

Alex Mateiu, jucătorul care s-a despărțit de Universitatea Craiova la finalul lunii trecute, a semnat cu Petrolul Ploiești.

Din informațiile FANATIK, mijlocașul Alexandru Mateiu (34 de ani) s-a înțeles cu Petrolul Ploiești. Astfel, turcii care au preluat clubul ploieștean încep construcția pentru play-off cu favoritul lui Mihai Rotaru.

Alexandru Mateiu // Foto: Sportpictures
Alexandru Mateiu // Foto: Sportpictures

Petrolul va intra într-o nouă eră, urmând a primi un sprijin puternic din partea noilor investitori. Proiectul de preluare a clubului de către doi investitori turci este aproape finalizat, aceștia fiind așteptați mâine la Ploiești.

Mehmet Topal l-a refuzat pe Mourinho ca să vină la Petrolul

„Oamenii turci de afaceri Serhan Çetinsaya și Sertaç Güven au achiziționat Petrolul Ploiești”, a titrat aseară presa din Turcia, preluând informația răspândită de un renumit jurnalist turc, Yağız Sabuncuoğlu, urmărit de peste 1,3 milioane de oameni, pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

La momentul actual nu este însă vorba despre preluarea clubului, ci doar de o investiție. Turcii întră în acționariat cu 30%, procent pentru care și-au asumat o investiție de 1,9 milioane de euro. Cu ajutorul acestor bani, bugetul Petrolului ar putea sări la aproape 5 milioane de euro.

În pachetul afacerii intră și asigurarea managementului echipei, drept pentru care vin cu staff tehnic și un director sportiv. Întrucât Sertac Guven deține și o firmă de impresariat, el a ținut să aducă antrenor. Alesul lui este fostul internațional turc, Mehmet Topal.

ADVERTISEMENT

Topal, fost jucător la Galatasaray, Fenerbahce, Valencia și Beșiktaș, are 38 de ani și 81 de selecții la națională. N-a antrenat pe nimeni, dar a refuzat postul de secund la Fenerbahce, unde a fost numit Mourinho.

Mehmet Topal vrea să înceapă o carieră pe cont propriu și a discutat inclusiv cu Mircea Lucescu oportunitatea de a veni la Petrolul. El are deja staff tehnic și plănuiește să aducă 3-4 jucători din Turcia.

ADVERTISEMENT

Managementul clubului va fi asigurat de partea turcă, care va aduce și un director sportiv. Președinte va rămâne însă Claudiu Tudor, care e și reprezentantul membrilor fondatori. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Marian Copilu, cel care a împrumutat clubul cu bani anul trecut.

Turcii sunt dispuși să investească și mai mult și să preia un pachet majoritar din club. Ambiția lor este de a duce echipa în cupele europene, declarându-se impresionați de atmosfera și publicul de la Ploiești. Ei au monitorizat atent tot ce s-a întâmplat în ultimele șase luni la echipă, perioadă în care Petrolul a fost la un pas de play-off și apoi la unul de retrogradare.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Laszlo Balint va fi reziliat

În ultimele etape din sezonul precedent, Petrolul Ploiești a fost condusă de Laszlo Balint, care a fost numit „principal” în aprilie 2024. El i-a condus pe „găzari” la ultimele șase meciuri din play-out, perioadă în care a obținut două victorii, o remiză și a suferit trei înfrângeri. Contractul lui Balint va fi reziliat astăzi. Odată cu el pleacă și stafful său.

Reunirea Petrolului este programată vineri după-amiază, cu Mehmet Topal în rolul de antrenor principal. Până atunci, conducerea speră să poată achita și un salariu restant. Jucătorii Petrolului au fost foarte nemulțumiți pentru că au plecat în vacanță fără bani.

 

ADVERTISEMENT