Fotbal intern

Înlocuitor pentru Mahlangu! Dinamo l-a transferat pe Armando Cooper, un mijlocaş de Mondial

24.08.2018 | 20:38
Inlocuitor pentru Mahlangu Dinamo la transferat pe Armando Cooper un mijlocas de Mondial

Dinamo Bucureşti a găsit un înlocuitor pentru May Mahlangu, transferat la Ludogoreţ Razgrad pentru 500.000 de euro. „Câinii” au semnat un jucător care a evoluat la Mondialul din Rusia. Este vorba despre mijlocaşul Armando Cooper, coechipier cu Jaime Penedo la naţionala statului Panama.

Armando Cooper urmează să semneze zilele următoare cu Dinamo Bucureşti. El mai are o experienţă în Liga 1 Betano, după ce a jucat în sezonul 2013/2014 la Oţelul Galaţi. În sezonul respectiv a bifat 23 de meciuri pentru moldoveni, reuşind să înscrie 2 goluri. A fost campion cu Toronto FC în 2017, dar a fost apoi împrumutat la Universidad de Chile. De-a lungul carierei a trecut la următoarele echipe: Arabe Unido (Panama), Godoy Cruz (Argentina), Oțelul, St Pauli, Toronto FC, Universidad de Chile.

Armando Cooper, noul jucător al lui Dinamo, a fost titular la Mondialul din Rusia

Armando Cooper a jucat titular pentru Panama în 2 meciuri la Campionatul Mondial din Rusia, unde este coleg cu portarul lui Dinamo, Jaime Penedo. El a fost integralist la naţionala latino-americană în partidele pierdute de panamezi cu Belgia şi Anglia.  Cooper a fost suspendat pentru duelul cu Tunisia, pentru cumulul de cartonaşe galbene. El are în total 100 de selecţii la naţionala Panama, pentru care a marcat 7 goluri.

“A plecat un singur jucător, May Mahlangu, cu acordul meu. Vor mai veni ceva jucători în zilele următoare. Avem nevoie de experiență, de o îmbunătățire a acestui grup tânăr. Putem forma o echipă competitivă, pe lângă acești jucători tineri pe care îi avem acum. Dacă vor veni jucători la Dinamo, vor veni jucători pregătiți, gata pentru a intra în echipă” , a anunţat chiar vineri antrenorul lui Dinamo, Florin Bratu.

Plecarea lui Mahlangu a venit ca un şoc pentru dinamovişti. Primul pe listă pentru a-l înlocui pe fotbalistul sud-african a fost căpitanul lui CS U Craiova, Hristo Zlatinski. Internaţionalul bulgar nu a mai ajuns însă în Ştefan cel Mare, deoarece oltenii i-au impus o clauză anti-Dinamo. Astfel, Hristo a ajuns la FCSB: Mi-era frică de Zlatinski şi de Băluţă când jucam contra Craiovei. Zlatisnki mi-a plăcut dintotdeauna. Din punctul meu de vedere, e o mare pierdere pentru ei. Acum când am putut l-am luat. M-am gândit că dacă e liber, de ce să nu-i dau eu 120.000? Ce să fac eu cu 120.000? Are o hârtie de la Craiova că dacă se duce la Dinamo, trebuie să plătească 150.000 de euro”, a spus patronul FCSB, după ce a anunţat transferul lui Zlatinski la FCSB.