Fotbal intern

DINAMO. Stanciu n-a convins, Negoiţă i-a găsit deja înlocuitor!

Ionuţ Negoiţă este decis ca la finele sezonului să aducă pe postul de manager general unul dintre jucătorii emblemă ai „cîinilor”. Zilele lui Daniel Stanciu în fotoliul suprem la Dinamo...
22.04.2015 | 00:03
DINAMO Stanciu na convins Negoita ia gasit deja inlocuitor

Ionuţ Negoiţă este decis ca la finele sezonului să aducă pe postul de manager general unul dintre jucătorii emblemă ai „cîinilor”. Zilele lui Daniel Stanciu în fotoliul suprem la Dinamo au apus, iar CV-ul celui care a creat revelaţia campionatului ASA Tîrgu Mureş va suferi o pată neagră, urmînd să plece din „haită” pe uşa din spate. Realizările fostului impresar la Dinamo sînt aproape de zero! Pe culoarele birourilor din „Groapă” au apărut, în ultimele săptămîni, mai multe zvonuri, apropiaţii lui Negoiţă făcînd dezvăluiri despre întîlnirile pe care Constantin Anghelache, omul care conduce din umbră clubul şi în mandatul lui Stanciu, le-a avut cu foşti jucători ai lui Dinamo, mulţi dintre ei actuali oficiali la echipe din primele eşaloane fotbalistice.

Două variante

„Chiar dacă preşedintele Anghelache se ocupă de alegerea noului manager general, Ionuţ Negoiţă şi-a dat tacit acordul pentru ca Stanciu să fie înlocuit din vară. Demiterea lui Stanciu se poate face şi acum, evenimentele vor influenţa acest lucru, dar noul manager general este sub contract cu o altă echipă şi nu poate să vină pînă nu se încheie campionatul. Sînt două variante: Stanciu rămîne pînă la vară sau pleacă acum şi Anghelache îi preia, şi oficial, atribuţiile”, au precizat sursele FANATIK.

„Vorbesc doar cu Anghelache. Ce să discut cu Stanciu?”

Neagreat de Constantin Anghelache din prima secundă în care s-a oficializat venirea sa, Daniel Stanciu a pierdut şi singurul atu care l-a păstrat în funcţie: relaţia cu jucătorii. Cunoscut la Tîrgu Mureş pentru abilitatea sa, Stanciu nu a putut să îşi exercite calităţile şi asupra fotbaliştilor lui Dinamo. Mai mulţi „cîini” s-au plîns de comportamentul managerului general. „Anghelache şi Negoiţă au avut mai multe discuţii cu jucătorii reprezentativi ai lui Dinamo în care aceştia din urmă au criticat atitudinea lui Stanciu. I-au reproşat că este sfidător, se crede atoatecunoscător, dar şi că promite anumite lucruri şi nu le respectă”, a fost mesajul venit din vestiarul lui Dinamo. Elocvent în acest sens este transferul unui jucător venit în această iarnă în cadrul „haitei”. Chiar dacă, teoretic, Stanciu era cel desemnat să se ocupe de transferuri, fotbalistul în cauză a refuzat dialogul cu managerului general. „Eu vorbesc doar cu Anghelache! Ce să discut cu Stanciu? Este pus de formă şi, mai mult, am auzit numai lucruri negative despre el”, preciza pentru FANATIK, în momentul venirii sale la Dinamo, jucătorul în cauză.

Cristi Munteanu e alesul

După mai multe căutări şi după ce s-a luat în calcul inclusiv varianta ca Giani Kiriţă să fie adus în locul lui Daniel Stanciu, oficialii lui Dinamo au decis că soluţia Cristian Munteanu, actualul team-manager al Oţelului Galaţi, este cea mai potrivită pentru clubul alb-roşu. Numirea lui „Babicu” poate fi surprinzătoare pentru fanii lui Dinamo din cauza lipsei de experienţă. Totuşi, există argumente pentru care fostul portar a fost ales dintr-o listă lungă. „A fost luat în considerare şi Giani Kiriţă, chiar dacă este unul dintre cei mai vehemenţi critici ai lui Ionuţ Negoiţă. Este dinamovist, iar patronul doreşte formarea unui staff numai din foşti jucători reprezentativi pentru acest club. Însă după mai multe analize şi discuţii între Negoiţă şi Anghelache, cei doi au căzut de acord că varianta Cristi Munteanu este cea mai bună, mai ales că s-a călit la Oţelul şi a căpătat cunoştinţe care îi pot fi de folos. Este apropiat de jucători, cunoaşte clubul foarte bine, a fost alături de Dinamo şi în perioadele cele mai negre, dar este şi un conducător care poate să aducă o imagine pozitivă. Acestea au fost criteriile după care a fost ales noul manager general”, au completat sursele FANATIK.

Ce spune „Babicu”

Contactat de FANATIK, Cristi Munteanu nu a dorit să comenteze informaţiile, fostul portar al lui Dinamo declarînd că prioritară este activitatea sa la Oţelul. Chiar dacă a refuzat să discute despre viitorul său, Oţelul fiind ca şi retrogradată, Cristi Munteanu a lăsat deschisă varianta reîntoarcerii în cadrul „haitei”. „Toţi ştiu ce înseamnă Dinamo pentru mine, reprezintă trecutul meu şi echipa mea de suflet, dar nu este momentul să mă gîndesc la ce poate să fie în viitor! Important, în acest moment, este doar ce se întîmplă la Oţelul, trebuie să reuşim să salvăm ce mai poate fi salvat. Este foarte important pentru mine ca fanii Oţelului să fie siguri că am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a salva echipa”, a afirmat „Babicu”. Dacă discuţiile dintre cele două părţi vor ajunge la o concretizare, Munteanu revine pentru a cincea oară la Dinamo, dar pentru prima oară în calitate de conducător.

7 sezoane a strîns Cristi Munteanu în tricoul lui Dinamo