News

Înmatricularea auto se va realiza printr-un singur document. Ministrul Vela a anunţat simplificarea procedurilor

10.07.2020 | 11:20
Inmatricularea auto se va realiza printrun singur document Ministrul Vela a anuntat simplificarea procedurilor
Marcel Vela a emis un ordin privind simplificarea înmatriculărilor auto. Ce presupune acest act. Sursa Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Marcel Vela, a susținut vineri o declarație de presă în care a anunțat că va semna un ordin de ministru prin care înmatriculările autovehiculelor ar urma să se facă mai ușor.

De asemenea, în ieșirea publică din cursul acestei zile, oficialul MAI a mai promis și o descentralizare a serviciilor de permise și înmatriculări, precum și o noutate pentru polițiștii aflați pe străzi.

ADVERTISEMENT

În curând, forțele din Poliție vor fi dotate cu o așa numită ”Body-camera” prin care să se înregistreze toate discuțiile și eventualele conflicte care pot apărea în spațiul public în momentul intervențiilor.

Marcel Vela a emis un ordin privind simplificarea înmatriculărilor auto. Ce presupune acest act

În viitorul apropiat, autoritățile din Ministerul de Interne promit ca procesul de înmatriculare auto să decurgă mult mai ușor, iar cetățenii să nu mai piardă ore în șir la celebrele cozi de la serviciile de specialitate din țară.

ADVERTISEMENT

”În cursul zilei de azi voi semna ordinul ministrului de Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetățenii să nu mai fie puși în situația în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar.

Prin acest ordin toți dealerii de autoturisme din România, inclusiv producătorii  Dacia Renault și Ford  vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a anunțat Marcel Vela.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul Vela a mai anunțată că prin ordinul ministerial se simplifică și procedurile privind radierea, obținerea autorizației provizorie de circulație și obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare.

Marcel Vela anunță o descentralizare a serviciilor de permise și înmatriculări

Marcel Vela a mai promis și o descentralizare a serviciilor de permise auto și de înmatriculări pentru a ușura accesul unor persoane din țară.

ADVERTISEMENT

”Pe lângă această simplificare o să procedăm și la o descentralizare a serviciilor de obținere a permiselor de conducere și de înmatriculare.

Acolo unde există distanțe mari între reședința de județ și cetățeni, am decis să facem un proiect să apropie acest serviciu de cetățeni. Sediul județean de la Deva să poată avea un punct de lucru și în Petroșani”, a mai spus ministrul de interne.

Polițiștii vor fi dotați în următoarea perioadă cu o ”Body-camera”, un mijloc care va rezolva multe conflicte. ”Am decis să dotăm polițiștii din stradă cu mijloace audio-video, astfel încât contactul cu cetățenii, cu un suspect, să poată fi înregistrat.

Body-camera va responsabiliza și cetățeanul, și polițistul, astfel încât să nu mai existe dubii despre cine a fost vinovat, ”Spartacus sau polițistul?”, a mai spus Vela.

ADVERTISEMENT