News

INML a încurcat morții din nou. O familie a îngropat o altă persoană. Gafa, descoperită după trei luni

O familie din București a îngropat mortul greșit, dintr-o eroare a INML descoperită doar după trei luni de zile din hazard.
24.11.2022 | 14:49
INML a incurcat mortii din nou O familie a ingropat o alta persoana Gafa descoperita dupa trei luni
Confuzie la INML, din cauza neatenției.
ADVERTISEMENT

Potrivit directorului INML George Cristian Curcă,  există o anchetă internă în acest sens, precum și o anchetă a polițiștilor.

INML a încurcat morții din nou

Conform Libertatea, angajații Institutului Național de Medicină Legală din București au descoperit, în luna noiembrie, că în frigiderele instituției se afla cadavrul unui bărbat care ar fi fost predat familiei în luna august.

ADVERTISEMENT

Confuzia s-a produs în vara lui 2022, când la INML au ajuns trupurile neînsuflețite a două persoane: un bărbat și o femeie. Familia bărbatului a venit să-l ridice, după care l-a îngropat creștinește.

”Familia a fost informată că trupul era în stare de putrefacție, așa că nu a deschis sicriul”, transmite sursa citată. După trei luni de zile, la o curățenie generală, angajații și-au dat seama că au încurcat cadavrele.

ADVERTISEMENT

Confuzia a fost creată și pentru că familia femeii nu a venit niciodată să o ridice. ”Familia femeii decedate nu a venit de-atunci să o ridice, din acest motiv nu s-a observat că trupul ei lipsește”, menționează surse din anchetă.

Directorul INML, George Cristian Curcă, a preferat să nu comenteze situația până când ancheta internă nu va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

”Începând de astăzi, la nivelul instituţiei a fost dispusă o cercetare. Vom afla cum s-a petrecut acest lucru, astfel că nu vă pot da acum mai multe informaţii”, a transmis George Cristian Curcă.

Pentru INML nu este primul incident de acest fel. În 2021, o familie din SUA a primit trupul unui francez mort. În acel moment eroarea a fost descoperită în două săptămâni, în perioada 7-20 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

INML își cerea atunci scuze pentru confuzie. ”INML Mina Minovici București, în a cărui activitate o astfel de disfuncție nu s-a mai produs, cere scuze public familiilor celor decedați pentru problema creată și va întreprinde toate demersurile administrative și procedurale pentru prevenirea pe viitor a unei astfel de situații”, transmitea în acel moment INML București.

ADVERTISEMENT