News
notix pixel id

Înmormântare cu sute de persoane la Baia-Mare. Polițiștii și jandarmii i-au „păzit” pe participanți, dar nu au intervenit. Video

26.04.2020 | 16:24
Înmormântare cu sute de persoane la Baia-Mare. Polițiștii și jandarmii i-au „păzit” pe participanți, dar nu au intervenit. Video
Înmormântare cu sute de oameni la Baia-Mare
ADVERTISEMENT

Sute de romi au participat la o înmormântare în Baia-Mare, cu toate că legea prevede că o astfel de ceremonie religioasă poate avea loc cu maximum 8 persoane.

Înmormântare cu sute de participanți la Baia-Mare

Comunitatea romă din Baia-Mare a ignorat ordonanțele militare și a participat, în număr mare, la înmormântarea unui membru important al comunității. Conform baiamare24.ro, sute de persoane au participat la înmormântare, împrăștiați în incinta cimitirului Bulevardul Unirii, dar și pe stradă.

Conform sursei citate, 6 echipaje de poliție și 4 echipaje de jandarmi au supravegheat înmormântarea, fără a interveni.

ADVERTISEMENT

Informații contradictorii

Contactați de jurnaliști, reprezentanții CJSU au dat asigurări că toate persoanele care au încălcat legea au fost identificate și amendate. Cu toate acestea, reprezentanții legii au oferit o serie de declarații considerate contradictorii de către cei de la baiamare24.ro.

„Polițiștii băimăreni s-au sesizat din oficiu cu privire la prezența mai multor persoane în zona unui cimitir de pe raza municipiului reședință de județ. Echipajele de poliție s-au deplasat la fața locului și le-au solicitat cetățenilor care se aflau în perimetrul respectiv să respecte prevederile ordonanțelor militare. Slujba de înmormântare s-a desfășurat în conformitate cu prevederile ordonanței militare, cu participarea a maximum opt persoane.

ADVERTISEMENT

Celelalte persoane care au rămas în zona trotuarelor și gardurilor cimitirului sunt verificate, identificate și vor fi sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare de către polițiști. Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a dispus efectuarea de verificări cu privire la modalitatea de intervenție a polițiștilor, urmând a fi luate măsuri în funcție de cele constatate”, au explicat reprezentanții CJSU Baia Mare.

Oamenii au participat în număr mare la înmormântare
Oamenii au participat în număr mare la înmormântare

Cu toate că polițiștii susțin că la înmormântarea propriu zisă din interiorul cimitirului nu au participat decât opt persoane, jurnaliștii au publicat imagini cu zeci de oameni lângă mormânt, acuzând autoritățile că mint.

ADVERTISEMENT

Probleme mari în plină pandemie

Starea de urgență nu este luată în serios de anumite comunități de oameni din România. Cazul lui Spartacus Idolu Fetelor, care a organizat o petrecere de pomină în Rahova, provocând polițiștii pe Facebook a devenit viral. Alte zeci de situații în care mai mulți cetățeni certați cu legea au amenințat polițiștii sau au sfidat cu bună știință ordonanțele militare au făcut înconjurul televiziunilor.

Că e vorba de grătare, petreceri, nunți, înmormântări, logodne, zi de naștere, aceste comunități le dau mari bătăi de cap jandarmilor și polițiștilor în fiecare zi, în plină epidemie de coronavirus.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri