News

Înmormântare tradițională, fără distanțare în Cluj. Oamenii nu au mai ţinut cont de pandemie

10.02.2021 | 20:50
Inmormantare traditionala fara distantare in Cluj Oamenii nu au mai tinut cont de pandemie
ADVERTISEMENT

O înmormântare tradițională, fără distanțare, a avut loc la Cluj. O comunitate de rromi l-au condus pe ultimul drum pe bulibașa Mircea Rostaș, iau oamenii nu au mai ținut cont de pandemie.

Mulți dintre ei purtau, însă, măști, dar toți s-au îmbulzit în jurul coșciugului, uitând de regulile de distanțare. Zeci de oameni s-au strâns pentru a-și lua un ultim rămas bun de la cel ce era considerat cel mai mare judecător al staborurilor din zonă.

ADVERTISEMENT

Rudele defunctului au amenajat un cort în curtea casei, unde au ascultat muzică alături de oamenii veniți la înmormântarea ținută conform tradițiilor rrome. La eveniment au fost prezente și televiziuni locale, care au tranmis imaginile live pe retelele de socialiare.

Înmormântare tradițională, fără distanțare în Cluj. Oamenii nu au mai ţinut cont de pandemie

Mircea Rostaș avea 74 de ani, iar în ultima vreme s-a aflat sub observația medicilor, internat în spital. La îmormântarea bărbatului a fost prezent și unul dintre fii acestuia, care este încarcerat la Penitenciarul Gherla. Omul a beneficiat de o învoire pentru a-și conduce tatăl pe ultimul drum, motiv pentru care și poliția era prezentă, transmite Cluj24.

ADVERTISEMENT

Oamenii le-au transmis condoleanțe rudelor: „ne rugăm la Dumenezu pentru familia grea încercată. Dumnezeu să-i dea biruință și putere. Să le aline inima”.

„Fratele Deia era un om cunoscut în toată țara, era un om priceput, învățat, care știa să sta de vorbă cu orice om. A condus familia, era un stâlp al familiei”, a spus unul dintre oratori.

ADVERTISEMENT

„Asistăm astăzi la plecarea unui om. Vedem viața a omului cum este? 70 de ani spune Sfânta Scriptură…80 pentru cei puternici. Care e viața unui om până la 70 de ani? Ce roade aduce?”, au mai spus oamenii.

„Bunul Dumenezu să binecuvânteze familia, să binecuvânteze copiii care au rămas, să binecuvânteze nepoții care au rămas” au adăugat oratorii.

ADVERTISEMENT

„Dacă ar fi să spun ceva despre fratele meu e că a fost un om deosebit”, a spus unul dintre oameni. Discursurile celor prezenți au fost transmise atât în limba română, cât și în imba romani. În momentul în care cosciugul a fost scos din casă, oamenii au aruncat cu petale de trandafiri.

ADVERTISEMENT
Tags: