Life

Înmormântarea Reginei Elisabeta sparge toate recordurile de audiență. Va fi cel mai urmărit eveniment televizat din toate timpurile

Înmormântarea Reginei Elisabeta ar putea sparge toate recordurile de audiență. Va fi cel mai urmărit eveniment televizat din toate timpurile.
16.09.2022 | 14:04
Inmormantarea Reginei Elisabeta sparge toate recordurile de audienta Va fi cel mai urmarit eveniment televizat din toate timpurile
Înmormântarea Reginei Elisabeta sparge toate recordurile de audiență. Sursa foto: hepta.ro/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, care va avea loc luni, 19 septembrie 2022, ar putea sparge toate recordurile de audiență. Ar putea deveni cea mai urmărită transmisiune live din toate timpurile.

Înmormântarea Reginei Elisabeta sparge toate recordurile de audiență

Westminster Hall este deschis vizitatorilor până în dimineața zilei de luni. Oficialii se așteaptă să primească aproximativ jumătate de milioane de oameni care să vină să vadă sicriul reginei și să-i aducă acesteia un ultim omagiu.

ADVERTISEMENT

Cei care nu se pot deplasa personal la fața locului pot urmări slujba de înmormântare în direct de acasă.

Este de așteptat ca slujba de înmormântare a suveranei să devină cel mai urmărit eveniment la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Funeraliile Reginei Elisabeta ar putea doborî toate recordurile mondiale înregistrate până în ziua de astăzi. Se estimează că evenimentul va fi urmărit de 4,1 miliarde de telespectatori, adică mai bine de jumătate din populația planetei.

Înmormântarea live va fi transmisă de BBC One și BBC News pe parcursul zilei de luni. Posturile din întreaga lume vor prelua imagini de la funeralii.

ADVERTISEMENT

Odată cu înmormântarea suveranei se va încheia cea de-a doua epocă elisabetană, marcând un moment istoric. Slujba va avea loc la Westminster Abbey.

Regina Elisabeta a II-a a avut o domnie de peste 70 de ani, fiind cel mai longeviv monarh din Marea Britanie. Decesul său i-a întristat pe britanici, dar și pe oamenii din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Regina va fi înmormântată în Capela Memorială Regele George al VI-lea, lângă soțul ei, Prințul Philip, Ducele de Edinburgh. Slujba religioasă va fi la 19.30, în cadrul unei ceremonii private la care participă membrii familiei, după înmormântarea de stat.

Câți oameni au urmărit înmormântarea Prințesei Diana, din 1997

Prințesa Diana s-a stins din viață pe 31 august 1997, în urma unui accident rutier. Înmormântarea a avut loc pe 6 septembrie, la Westminster Abbey.

Evenimentul a fost transmis live la televizor, fiind urmărit de aproximativ 2,5 miliarde de oameni din întreaga lume.

“Atât de mare este dragostea și admirația pentru Regina Elisabeta a II-a în întreaga lume, încât înmormântarea ei este destinată să fie cel mai mare eveniment TV în direct din istorie.

Nu mai puțin de 4,1 miliarde de oameni sunt așteptați să deschidă televizoarele luni pentru a asista la acest moment istoric, în timp ce jumătate din oamenii de pe planetă fac o pauză pentru a-i aduce un omagiu Reginei.

Datorită progreselor tehnologice, care înseamnă că cei mai mulți dintre noi avem acum acces la tv, cifrele de audiență vor eclipsa ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Atlanta, când 3,6 miliarde de oameni l-au urmărit pe Muhammad Ali aprinzând torța olimpică în 1996.

În contrast, aproximativ 2,5 miliarde de oameni au urmărit înmormântarea Prințesei Diana acum 25 de ani.”, a declarat analistul TV Carolina Beltramo, potrivit Daily Mail.

În 1981, nunta Dianei cu Prințul Charles, devenit rege după moartea Reginei Elisabeta, a fost urmărită de un miliard de persoane.

La deschiderea Jocurilor Olimpice de la Atlanta, din 1996, 3,5 miliarde de oameni l-au urmărit pe marele boxer Muhammad Ali. Focul de artificii de la Sydney, din noaptea de Anul Nou 2010 – 2011, urmărit de 1,1, miliarde de persoane.

Concertele Live5 din 2005 au fost urmărite de două miliarde de persoane. De asemenea, în 1985 a avut loc concertul caritabil Live Aid, la care au participat interpreți și formații de renume, printre care și Queen. Evenimentul a fost urmărit de aproximativ 1,9 miliarde de persoane.

ADVERTISEMENT