Sport

Înotător paralimpic, întâlnire de gradul III cu rechinii. „Aproape că am murit acolo“. Foto+Video

19.05.2020 | 17:56
Inotator paralimpic intalnire de gradul III cu rechinii Aproape ca am murit acolo FotoVideo
ADVERTISEMENT

Ariel Schrenck Martinez, un înotător paralimpic de numai 19 ani, a avut parte de o experienţă terifiantă în apele Mării Mediterane, în care se antrena.

Un sportiv paralimpic spaniol a înotat prea aproape de rechini

În apropierea localităţii Sant Feliu de Guixoll, la 80 de kilometri nord-est de Barcelona, Spania, adolescentul făcea antrenamente libere în mare când a avut parte de şocul vieţii.

ADVERTISEMENT
Ariel Schrenck Martinez. FOTO: instagram (@ariel_schrenck)
Poza postată de Ariel Schrenck Martinez înainte de a intra în mare. FOTO: instagram (@ariel_schrenck)

Pe mal, mama sportivului supraveghea şi filma antrenamentul fiului său, când a observat două aripioare de rechini în preajma acestuia.

Aflat la 100 de metri în larg, tânărul a auzit totuşi strigătele disperate ale mamei sale şi a reuşit să revină la ţărm.

ADVERTISEMENT

Speriat, a înotat spre plajă cu toate puterile sale, ajungând în siguranţă, dar vlăguit, după cum a recunoscut el însuşi pentru un post de televiziune din Spania.

Ariel Schrenck Martinez. FOTO: instagram (@ariel_schrenck)
Imaginea postată de Ariel Schrenck Martinez după ce a ajuns teafăr pe plajă. FOTO: instagram (@ariel_schrenck)

„În acel moment, corpul meu a început să se panicheze cumplit și am început să înot ca un nebun. Cred că au fost 100 de metri în care mi-am pus cel mai mult inima și sufletul în acest sport, în toată viața mea. Nu sunt într-o formă de vârf și aproape că am murit acolo“.

ADVERTISEMENT

Carolina, mama sportivului a rememorat şi ea momentele în care ar fi putut să-şi piardă pentru totdeauna fiul.

„M-am concentrat atât cât am putut să strig la el, ca să poată ieși din apă. Frica s-a instalat în acele clipe“, a spus aceasta la acelaşi post de televiziune.

ADVERTISEMENT

Ariel Schrenck Martinez este înotător paralimpic de performanţă. El are un handicap la nivelul membrului superior stâng, după cum se poate vedea şi în imagini.

ADVERTISEMENT