Sport

Modificare de ultimă oră. Cine va purta drapelul României la JO, alături de Robert Glință

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis ca Simona Radiș să poarte drapelul României la Ceremonia de Deschidere a JO de la Tokyo alături de Robert Glință.
23.07.2021 | 13:30
Modificare de ultima ora Cine va purta drapelul Romaniei la JO alaturi de Robert Glinta
ADVERTISEMENT
23-07-2021
10:27

Simona Radiș va purta drapelul României la Jocurile Olimpice, alături de Robert Glință

Întrucât Mădălina Bereș va lua startul, în mai puțin de 24 de ore, în cursele de calificare, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a decis ca o altă canotoare să poarte drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Este vorba despre Simona Radiș (22 de ani), văzută drept favorită la medalia de aur în proba de dublu vâsle, alături de Ancuța Bodnar (22 de ani). Cele două au câștigat detașat cursa de la europene.

România va participa cu o delegație de 94 de sportivi la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de vară, iar Comitetul Olimpic și Sportiv Român a nominalizat purtătorii drapelului la Ceremonia de Deschidere a evenimentului.

Comitetul Executiv al COSR a decis, joi, prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor , iar aceștia sunt înotătorul Robert Glință, respectiv canotoarea Mădălina Bereș.

ADVERTISEMENT

Robert Glință, primul sportiv român calificat la JO de la Tokyo

Înotătorul Robert Glință este primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acesta și-a asigurat prezența la cel mai important eveniment sportiv al planetei încă din primăvara anului 2019 când și-a îndeplinit baremul de participare în proba în care este specialist, 100 metri spate.

Mai mult, acesta a câştigat, în luna mai a acestui an, medalia de aur în proba de 100 de metri spate de la Budapesta, fiind primul campion european din România în probele masculine de natație.

ADVERTISEMENT

Finala de 100 de metri spate a fost una extraordinară pentru înotătorul român. Plecat de pe culoarul trei, la jumătatea cursei a fost pe 2, însă a avut un final fantastic în care a reuşit să încheie pe primul loc, stabilind tot odată și un nou record național în cursa de 100 metri spate.

Robert Glinţă a încheiat cu timpul de 52,88 de secunde, reuşind să îi depăşească pe spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira (52,90) și pe grecul Apostolos Christou, respectiv francezul Yohann Ndoye Brouard (ambii cu 52.97).

ADVERTISEMENT

Mădălina Bereș nu este la prima participare la Jocurile Olimpice, aceasta având în palmares o medalie de bronz la ediția din 2016. Bereș este multiplă campioană continentală (6 titluri) și campioană mondială cu barca de 8+1 a României.

Persistă riscul ca JO din acest an să se desfășoară fără spectatori

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august, iar ediția din acest an va fi una cu totul atipică. Organizatorii nu vor să își asume niciun risc așa că au anunțat că suporterii din afara Japoniei nu vor putea participa din tribune, chiar dacă au deja bilete cumpărate.

ADVERTISEMENT

Doar 10.000 de spectatori vor putea fi prezenți la fiecare eveniment sportiv care se va desfășura la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde capacitatea arenelor permite acest lucru.

Cu toate astea, organizatorii alături de țara gazdă iau în continuare în calcul posibilitatea ca toate probele și disciplinele să se desfășoare fără spectatori în cazul în care situația pandemică din Japonia se va înrăutăți până la data de 23 iulie.

Japonia a pregătit o serie de măsuri extrem de stricte pe parcursul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Astfel, spectatorii vor fi nevoiți să poarte mască tot timpul și nu vor putea striga ori încuraja sportivii.

În plus, libertatea de mișcare va fi limitată, iar spectatorii nu se vor putea opri pe traseu între evenimente, ci vor merge direct către arenele unde se vor desfășura competițiile.

ADVERTISEMENT