News

Înregistrări revoltătoare, la grădiniță, în Iași! ”Gâtu` mă-tii, porcule!”, așa vorbesc educatoarele cu copiii de nici 5 ani

19.04.2019 | 11:09
Copii injurati la cresa, in Iasi

Opinia publică este din nou șocată, după un caz de limbaj cel puțin neortodox folosit de îngrijitoarele unei creșe din Iași, care pur și simplu înjurau copiii de nici 3 ani! Acestea au fost înregistrate de părinții unui copil care refuza de la o vreme să mai meragă la creșă. Micuțul se prindea de părinții săi și nu le mai dădea drumul, atunci când ajungea la creșă.

Copii înjurați la grădiniță de îngrijitoare

Părinții săi au ascuns un reportofon în haina copilului. Când au ascultat înregistrarea, și-au dat seama de ce refuză copilul lor să mai meragă la cresă. Îngrijitoarele Creșei nr 10 ”Piticii năzdrăvani” țipau la copii, îi înjurau și, mai mult, îi mai învățau și pe copii să vorbească urât!

Potrivit înregistrărilor, copiii sunt nu­miţi „nesimţiţi“ sau „porci“, uneori sunt „alintaţi“ cu apelative de genul „în gâtul mă-tii, chelea mă-tii, te omor!“, iar în alte rânduri chiar învăţaţi, la rândul lor, să înjure. „Băi, dar tu eşti mare, de ce nu faci caca acolo şi faci pe tine, porcule! Eşti porc, nu tigru cum spune maică-ta, porc eşti!“, spune, conform înregistrărilor, una dintre reprezentantele creşei, care continuă „porc eşti, te caci pe tine. Păi da, uite ce urât miroşi a nespălat“.

Copii injurati la cresa
Parintii unor copii injurati la cresa ameninta cu instanta

Îngrijitoarele îi învățau și pe copii să înjure

Ulterior, pe înregistrare se aude cum femeia îi spune copilului: „Mă-ta, ce face mă-ta? În p***a mă-tii! Ia spune şi tu! Spune! Mă-ta! mă-ta, da!“, cel puţin două râsete ale unor femei se aud în timpul acestei înşiruiri de invective, una dintre ele amuzându-se că l-a pus pe băieţel să înjure.

La adresa unei fetiţe, una dintre infirmiere spune: „Ce vrei, fată? Fată, ţie îţi miroase a sulă. A sulă îţi miroase. Îţi miroase a oleacă de sulică de pe acuma“.

Părinţii care au înregistrat convorbirile vor să-și mute copilul de la creșa respectivă și amenință că vor da în judecată instituția de învătământ.

„Copilul meu era agitat în momentul în care era dus la creşă. Nu voia să meargă, se ţinea de mine, cerea să meargă acasă, voia doar să stea cu noi, nu mai voia la creşă. Acele discuţii (n.r. – înregistrările) m-au şocat, într-un mediu de educaţie să vorbească aşa nişte doamne cu un copil de 2 ani şi 8 luni, mi se pare prea mult. Noi încercăm să îi dăm o educaţie bună, acasă, şi el învaţă altceva la creşă“, a declarat pentru adevarul Loredana Pavel.

Directoarea Direcţiei de Creşe din judeţul Iaşi, Mihaela Ghioca, a spus că la creșa respectivă au mai fost astfel de cazuri, iar mai multe angajate au fost date afară. Acum, așteaptă sesizarea părinților care le-au înregistrat pe îngrijitoarele… năzdrăvane.

Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Test de inteligență pentru genii. Doar cei cu mintea ageră pot găsi câinele...
Test de inteligență pentru genii. Doar cei cu mintea ageră pot găsi câinele ascuns din imagine în doar 7 secunde