News

Înșelăciune în sutană la Galați. Un tânăr de 18 ani s-a dat drept preot și a cerut bani de Bobotează

09.01.2021 | 16:24
Inselaciune in sutana la Galati Un tanar de 18 ani sa dat drept preot si a cerut bani de Boboteaza
ADVERTISEMENT

Înșelăciune cu apă sfințită la Galați. Un tânăr de 18 ani s-a dat drept preot și a mers de Bobotează pe la mai multe Blocuri din zona Drumului de Centură din Galați.

În urma unei sesizări, polițiștii gălățeni l-au prins îmbrăcat în straie preoțești, însoțit de alți doi tineri în vârstă de 17, respectiv 18 ani.

ADVERTISEMENT

Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru înșelăciune, polițiștii descoperind că, în luna decembrie, el cerea bani pe o rețea de socializare pentru construirea unui lăcaș de cult.

Tânărul a înșelat mai multe persoane din Galați

Dosar penal pentru înșelăciune pentru un tânăr de 18 ani care a fost depistat de poliţişti în straie preoțeşti mergând de Bobotează la mai multe blocuri de pe Drumul de Centură din Galaţi, a informat sâmbătă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a unei sesizări telefonice, în data de 4 ianuarie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi au depistat pe strada Drumul de Centură din Galaţi un tânăr, în vârstă de 18 ani, îmbrăcat în haine preoţeşti şi însoţit de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, după primele verificări rezultând că acesta ar fi pretins că este preot şi ar fi mers cu Botezul la blocurile din zona respectivă.

Când i s-a cerut legitimația de preot al Bisericii Ortodoxe Române, tânărul a susţinut că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, cu sediul în Braşov.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, după ce au extins cercetările, aceștia au descoperit că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-şi aceeaşi calitate de preot, tânărul ar fi solicitat diverse sume de bani, în scopul construirii unui lăcaş de cult.

Tags: