Înșelătoriile de care să te ferești când pleci în vacanță. Cum sunt păcăliți turiștii de către escroci, fără să-și dea seama. Care sunt sfaturile pe care trebuie să le cunoască toată lumea atunci când părăsește România.
Păcălelile de care trebuie să te aperi când mergi în concediu. Modalitățile prin care călătorii sunt trași ușor pe sfoară. Specialiștii din domeniul turistic au dezvăluit care sunt amăgirile pe care le pot întâmpina în sejururile din străinătate.
De cele mai multe ori escrocii sunt profesioniști și au trucuri pe care le-au folosit și perfecționat ani la rând. Turiștii trebuie să se asigure atunci când merg cu taxiul, mai ales într-o țară nouă, după un zbor lung.
Șoferii obișnuiesc să meargă pe rute lungi, ocolitoare, care costă de 2 ori mai mult decât traseul direct. Din păcate, în felul acesta călătorii sunt taxați dublu sau chiar triplu, potrivit publicației covermore.com.au.
O altă înșelătorie este legată de vânzătorii ambulanți. Aceștia și taximetriștii dubioși folosesc bancnote cu valoare mare și adesea spun că nu au rest și astfel se aleg cu mai mulți bani. E foarte important ca vizitatorii să schimbe banii de călătorie înainte de a pleca la drum.
De asemenea, în timpul concediilor turiștii pot fi înșelați de străinii care par foarte prietenoși și cu cele mai bune intenții. Vizitatorii sunt sfătuiți să fie atenți la persoanele care abordează turiștii pe stradă, mai ales dacă cer ajutor sau par interesați de planurile de concediu.
Printre schemele pe care le folosesc escrocii profesioniști în vacanțe se mai numără și înșelătoriile care au loc în restaurante sau baruri. În aceste locuri pot apărea meniuri în care nu sunt afișate prețurile, nota fiind una colosală.
Al doilea truc implică personalul care adaugă taxe suplimentare la nota de plată, în speranța că turiștii nu vor realiza acest lucru. Hoții de buzunare nu lipsesc din niciun loc, fiind extrem de pricepuți la manipularea și distragerea atenției călătorilor.
Hoții intră, în general, în vorbă cu turiștii sau dau lovitura într-un loc aglomerat. Aceștia lucrează adesea în echipe, adică o persoană care îți distrage atenția, în timp ce cealaltă bagă mâna în geanta sau buzunarul tău.
Brățara „gratuită” este o altă înșelătorie care se practică în timpul sezonelor estivale. În această escrocherie cineva se apropie, îți pune coliere sau alte bijuterii și apoi începe să ceară plata pentru aceste articole „gratuite”. Uneori escrocii sunt agresivi dacă nu scoți bani din buzunar.