Fotbal international

Insider în vestiarul lui Backa Topola, adversara FCSB în Europa League. De unde vine pericolul

17.09.2020 | 11:17
Insider in vestiarul lui Backa Topola adversara FCSB in Europa League De unde vine pericolul
ADVERTISEMENT

TSC Backa Topola este adversarul pe care FCSB trebuie să-l învingă pentru a obţine calificarea în turul 3 preliminar din Europa League. Joi, de la ora 22:00, cele două formaţii se vor duela la Senta, un orăşel cu o populaţie care ar intra lejer în tribunele Arenei Naţionale. FANATIK a stat de vorbă cu un fost fotbalist al formaţiei din Serbia, care a oferit câteva informaţii preţioase despre adversara roş-albaştrilor.

După duelul cu Shirak, câştigat fără mari probleme, FCSB dă piept acum cu TSC Backa Topola, revelaţia sezonului trecut din prima ligă a Serbiei. Într-un campionat dominat autoritar de Steaua Roşie Belgrad şi în care Partizan e abonată la locul 2, formaţia spirijinită de Guvernul de la Budapesta a reuşit să facă minuni.

ADVERTISEMENT

Înainte de meciul cu FCSB, FANATIK a vorbit cu un fost fotbalist al formaţiei TSC Backa Topola. Jucătorii lui Toni Petrea au fost atenţionaţi cu privire la pericolele pe care le pot pune adversarii, dar şi motivul pentru care oficialii clubului din Serbia au preferat ca partida să se dispute la Senta.

Insider în vestiarul lui Backa Topola, adversara FCSB în Europa League: ce guri de foc au în atac

Prima întrebare a fost legată de forţa atacului lui TSC Backa Topola, echipa cu a treia cea mai bună defensivă în sezonul trecut al primei ligi din Serbia. Fostul fotbalist al adversarei FCSB în Europa League a punctat două nume atunci când a fost vorba de marele punct forte al sârbilor.

ADVERTISEMENT

“Cei mai buni sunt Lukic (n.r. Nenad Lukic) şi Szilagyi (n.r. Vladimir Siladi). Ei au fost golgeterii sezonului trecut. Au fost printre cei mai buni jucători ai echipei şi au marcat câte 16 goluri în campionat. Punctul forte al echipei este faptul că jucătorii şi staff-ul formează un grup unit, sudat în ultimii ani”, a declarat fostul fotbalist al lui TSC Backa Topola pentru FANATIK.

“Punctul sensibil este că echipa nu este foarte omogenă. Au venit mai mulţi jucători noi în această vară. Va conta foarte mult şi absenţa suporterilor, de multe ori un al 12-lea jucător pentru echipă la meciurile de acasă”.

ADVERTISEMENT

De ce se va juca TSC Backa Topola – FCSB la Senta

Oficialii lui TSC Backa Topola au avut două variante pentru a găzdui meciul cu FCSB. Prima, stadionul lui Partizan Belgrad, era la îndemână. Vicecampioana Serbiei se deplasează în Moldova pentru partida cu Sfântul Gheorghe din turul 2 preliminar al Europa League, astfel că arena din capitala Serbiei era liberă.

A doua variantă a fost stadionul din Senta, arena pe care TSC Backa Topola joacă meciurile de pe teren propriu în campionat. Sârbii au ales să joace pe micuţa arenă, de 5.000 de locuri, datorită investiţiilor făcute acolo de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

“Ei au stadionul în construcţie în momentul de faţă şi joacă la Senta. Arena era mai mereu plină înainte de pandemie. Au modernizat micuţul stadion, au pus nocturnă şi îngrijesc foarte bine terenul. Pot produce surpriza. Sezonul trecut au făcut 1-1, la Belgrad, cu Partizan şi au bătut cu 2-1 pe Steaua Roşie Belgrad”, a conchis fostul fotbalist.


  • (P) Cota BETANO pentru Backa Topola – FCSB: 2,17 este cota pentru „X pauză”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT