Fotbal intern

Insolvenţa a adus barem salarial ridicol la Dinamo!

Salariile jucătorilor lui Dinamo au reprezentat o mare problemă pentru Ionuţ Negoiţă încă din momentul în care a preluat clubul. Tocmai din acest motiv, oameni de bază precum Curtean şi...
09.07.2014 | 12:14
Insolventa a adus barem salarial ridicol la Dinamo

Salariile jucătorilor lui Dinamo au reprezentat o mare problemă pentru Ionuţ Negoiţă încă din momentul în care a preluat clubul. Tocmai din acest motiv, oameni de bază precum Curtean şi Luchin au fost vînduţi în iarnă, iar alţii precum Grigore sau Thicot s-au despărţit de “cîini” în această pauză competiţională. Conform surselor FANATIK.RO s-a stabilit ca la Dinamo plafonul salarial să fie de maximum 5.000 de euro pe lună!

Vremurile cînd la Dinamo se plăteau salarii de peste 500.000 de euro pe an au apus demult! Mai mult, acum lucrurile au ajuns diametral opuse! Din moment ce Dinamo a intrat în insolvenţă, conducătorii au stabilit ca niciun fotbalist să nu mai primească salariu mai mare de 5.000 de euro, motiv pentru care au fost discuţii încinse cu mai mulţi dintre fotbaliştii din lotul lui Flavius Stoican. Imediat după terminarea campionatului, lui Thicot şi Elton li s-a transmis că ar fi bine să-şi caute alte echipe, fiindcă Dinamo nu mai poate suporta salariul de 7.000 de euro lunar pe care fiecare îl are.

thicot

Dinamo l-a ars pe Grecu la bani

Fundaşul francez a fost foarte deranjat de altfel de acest tratament, motiv pentru care nici nu s-a mai întors la reunirea “cîinilor” de la începutul lunii iunie, părţile reziliind şi contractul pînă la urmă. Un alt episod de acest gen este cel în care a fost implicat recent fundaşul stînga Constantin Grecu. Jucătorul nu a fost luat în cantonament pentru că nu a acceptat diminuarea angajamentului, tot de 7.000 de euro lunar, însă în cele din urmă părţile au ajuns la un acord, Grecu a semnat pe 4.500 şi a ajuns alături de restul lotului în cantonamentul britanic.

Bălgrădean şi Alexe atîrnă greu la buget

Tot 7.000 de euro lunar era şi valoarea contractului lui Cătălin Munteanu, motiv pentru care “Cap de Zmeu” nu a mai continuat la Dinamo, după ce contractul i-a expirat în această vară. Din aceleaşi motive se urmăreşte şi despărţirea de alţi doi fotbalişti cu venituri mari, aceştia fiind goalkeeperul Cristi Bălgrădean şi atacantul Marius Alexe. “Pufi” cîştigă cu tot cu bonusul de titularizare şi alte clauze care privesc rezultatele obţinute de “cîini” cu el în poartă peste 10.000 de euro, motiv pentru care oficialii vor să-l şi vîndă cît mai rapid, cu atît mai mult cu cît nici el nu mai doreşte să continue în “Ştefan cel Mare”.

balgradean-660x400

Cosmin Matei, caz special la Dinamo

În ceea ce-l priveşte pe Alexe, remuneraţia ajunge tot în jurul valorii menţionate mai sus, astfel încît se caută de urgenţă o formaţie la care acesta să fie vîndut, după ce Sassuolo nu a activat clauza de cumpărare după ce l-a avut pe jucător împrumut un an. La fel ca şi în cazul lui Bălgrădean, dorinţa de partaj vine din partea ambelor părţi, motiv pentru care se speră în găsirea unei soluţii cît mai curînd. În contextul menţionat mai sus şi după plecările lui Thicot şi Grigore, singurul salariu peste 5.000 de euro lunar, care rămîne şi bătut în cuie este cel al lui Cosmin Matei.

Conducătorii s-au speriat după ce a fugit din cantonament

Decarul lui Dinamo are 7.000 de euro, iar oficialii s-au văzut nevoiţi să nu umble la el, cu toate că o clauză prevedea ca la sfîrşitul acestui sezon el să revină la jumătate, adică atît cît încasa înainte cu un an. Fiindcă mijlocaşul a plecat însă nervos din cantonament cînd a auzit ce au de gînd şefii, părţile s-au pus în cele din urmă la un acord. Totul datorită opticii conducătorilor care şi-au dat seama că Matei este, poate, cel mai vandabil produs pe care echipa din “Ştefan cel Mare” îl are în curtea sa în acest moment şi pe care nu îşi permit să îl piardă chiar înainte de începutul sezonului.

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!  

Tags: