Rapid scapă de o DATORIE uriaşă şi de EXCLUDERE!

Insolvenţa clubului giuleştean crează şi evenimente favorabile rapidiştilor! Clubul era obligat de FIFA la plata a aproximativ 1,7 milioane euro în urma litigiilor cu Julio Cesar, Daniel...
19.02.2014 | 12:54
Rapid scapa de o DATORIE uriasa si de EXCLUDERE

Insolvenţa clubului giuleştean crează şi evenimente favorabile rapidiştilor! Clubul era obligat de FIFA la plata a aproximativ 1,7 milioane euro în urma litigiilor cu Julio Cesar, Daniel Paulista şi Luciano Vella, dar jucătorii nu îşi pot recupera banii pentru că nu s-au înscris la masa credală şi nu reprezintă o prioritate pentru achitarea datoriilor. În acest caz, deşi  în mod normal trebuia depunctată pentru nepunerea în aplicare a deciziei forului suprem, Rapid a scapăt de excluderea din campionat!

Oficializarea despărţirii lui George Copos de Rapid şi investirea noului acţionar în persoana lui Adrian Zamfir a stipulat la momentul încheierii actelor, în mod oficial, faptul că patronul ANA Holding şi-a asumat eventualele restanţe către foştii jucători care au înaintat procese la FIFA şi TAS. Cele mai importante sume de bani cerute clubului feroviar au fost ale lui Julio Cesar, Daniel Paulista şi Luciano Vella, restanţele celor trei totalizînd în jur de 1,7 milioane de euro! Surpriza e că banii nu trebuiesc restituiţi de George Copos, ci de acţionarul aflat în prezent la conducerea clubului, informaţia fiind confirmată pentru FANATIK.RO de unul dintre cei mai importanţi oameni din anturajul Rapidului!

Rapid trebuia exclusă din Liga a doua!

Verdictul oferit de forul suprem al fotbalului mondial, care a stabilit că formaţia din Grant este obligată, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, să le plătească fotbaliştilor sumele de bani stipulate în contracte, nu l-a speriat pe Adrian Zamfir, iar FANATIK.RO a aflat motivul! Conform surselor din cadrul clubului, cei trei nu s-au înscris la masa credală şi, ca în situaţia lui Fathi Taher, care nu îşi poate revendica datoria de 8 milioane euro pe care Rapid o are la el pentru că nu este în tabelul de insolvenţă prezentat de administratorul judiciar, strainierii nu îşi pot cere drepturile financiare pînă ce giuleştenii nu ies din insolvenţă! “Cum actualii acţionari nu au bani nici pentru salarii, este evident că 1,7 milioane de euro nu puteau fi plătiţi. Insolvenţa l-a salvat pe Adrian Zamfir de plata unei sume enorme. Şi clubul a scăpat de o depunctare în clasament, între 3-15 puncte, iar dacă a treia oară nu putea să efectueze plata, Rapid era exclusă din campionat!”, au conturat, apropiaţii lui Zamfir, întreaga situaţie.

Cine o să plătească? Viitorul proprietar!

Situaţia delicată în care se află Rapid cu cei trei stranieri este doar amînată, rezolvarea insolvenţei urmînd să aducă după sine şi punerea în aplicare a sentinţei FIFA. Cînd insolvenţa va reprezenta trecutul clubului feroviar, cei trei fotbalişti îşi vor cere drepturile financiare, sentinţa urmînd să intre în vigoare ca şi cum decizia FIFA ar fi fost adusă la cunoştinţă în ziua respecitivă! Iar conform informaţiilor deja confirmate, cel care o să plătească despăgubirile către jucători o să fie viitorul acţionar, indiferent de numele lui! “Înţelegerea făcută de Copos presupune ca noul acţionar să plătească datoriile, nu el! Să fim serioşi, toată lumea ştie că este abil în afaceri! Faxul o să explodeze la cîte probleme financiare şi datorii are Rapid! O să fie un haos de nedescris, sînt mulţi fotbalişti şi firme care nu s-au înscris la masa credală şi au bani de luat, chiar mulţi! Este bine că, momentan cel puţin, mai putem respira şi scăpa de unele probleme”, au adăugat surse din cadrul clubului!

 750 de mii de euro este suma cu care trebuie să fie despăgubit Daniel Paulista de către Rapid

 

 

Tags: