News

Însoțitor de bord, condamnat la închisoare pentru transmiterea Covid-19. Decizia, luată în Vietnam

30.03.2021 | 12:23
Insotitor de bord condamnat la inchisoare pentru transmiterea Covid19 Decizia luata in Vietnam
ADVERTISEMENT

Un însoțitor de bord din Vietnam a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare cu acuzația de transmitere a Covid-19 către alte persoane.

Decizia a fost anunțată marți, 30 martie, de un tribunal din Hanoi. Angajatul de la Vietnam Airlines a fost găsit vinovat de încălcarea regulilor de carantină Covid-19 și răspândirea virusului către alte persoane, anunță autoritățile din justiție.

ADVERTISEMENT

În pandemie, statul Vietnamul a fost lăudat pentru eforturile sale de a limita transmiterea virusului prin testare şi depistare masivă, precum şi o carantină strictă centralizată. În această țară s-au înregistrat mai puţin de 2.600 de cazuri de SARS-CoV-2 şi doar 35 de decese asociate acestei boli.

Închisoare cu suspendare pentru un însoțitor de bord. E acuzat că a răspândit Covid-19

Statul Vietnam din sud-estul Asiei are o legislație extrem de severă cu persoanele care zădărnicesc combaterea noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Duong Tan Hau, un însoțitor de bord al companiei Vietnam Airlines, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat în această săptămână la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ”răspândirea bolilor infecțioase periculoase”, a declarat într-un comunicat Ministerul Securității Publice din Vietnam, scrie site-ul Asia Times.

Angajatul companiei aeriene Hau este acuzat că a încălcat regulile de carantină de 14 zile ale țării și s-a întâlnit cu alte 46 de persoane în urma zborului său din Japonia în noiembrie, potrivit rechizitoriului postat pe site-ul ministerului din Vietnam.

ADVERTISEMENT

La acea dată, Hau a intrat în contact cu alte persoane și, potrivit condamnării, a mers la cafenele, restaurante şi a luat lecţii de engleză, deşi ar fi trebuit să rămână în izolare. A fost depistat pozitiv pentru Covid-19 pe 28 noiembrie.

Acțiunile lui Hau au dus la carantinarea a 2.000 de persoane

Acțiunile iresponsabile ale însoțitorului de bord au dus la carantinarea şi testarea a circa 2.000 de persoane din oraş, cu un cost total de 4,48 de miliarde de dongi vietnamezi (194,192 de dolari), se mai precizează în sentinţă.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează că Duong Tan Hau ar fi infectat cel puţin alte trei persoane din Hanoi.

”Încălcarea restricțiilor de către Hau reprezintă un fapt extrem de grav. A pus societatea în pericol și a pus în pericol siguranța comunității”, se menționează în comunicatul justiției.

ADVERTISEMENT
Tags: