News

INSP: 91,5% dintre persoanele decedate în ultima săptămână erau nevaccinate. Câte infectări s-au înregistrat

INSP a anunțat că 91,5 dintre persoanele decedate în ultima săptămână erau nevaccinate. FANATIK vă spune câte infectări s-au înregistrat
23.09.2021 | 16:35
INSP 915 dintre persoanele decedate in ultima saptamana erau nevaccinate Cate infectari sau inregistrat
ADVERTISEMENT

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis un raport săptămânal al infectărilor. Potrivit specialiștilor, vaccinarea influențează atât infectările, cât și decesele cauzate de SARS – CoV- 2.

Astfel, instituția a transmis că în perioada 13-19 septembrie, 75.8% din cazurile pozitive au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Totodată, 91,5% din totalul oamenilor care au murit erau neimunizați.

ADVERTISEMENT

INSP: 91,5% dintre persoanele decedate în ultima săptămână erau nevaccinate. Câte infectări s-au înregistrat

75.8% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate, în săptămâna 13 – 19 septembrie 2021. Este o diferență mare între cei vaccinați și cei neimunizați și în ceea ce privește numărul de decese.

„91.5% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate,” a transmis INSP. 35.5% din totalul cazurilor s-au înregistrat în județele Timiș, Cluj, Ilfov și Iași și în municipiul București.

ADVERTISEMENT

Totodată, a fost trimisă o analiză a pandemiei, de la începutul său până în prezent. Potrivit acesteia, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Cele mai multe decese au fost înregistrate la oamenii peste 60 de ani: „85.9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 57.4% din decese au fost la bărbați.” 

ADVERTISEMENT

Mai mult, 94.5% din oamenii decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată. „Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile! Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate! Cea mai simplă și mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea,” au transmis autoritățile.

Cum a evoluat pandemia în ultima zi

România a ajuns la a doua zi consecutivă cu peste 7.000 de cazuri de infectare. La 23 septembrie, numărul infectărilor s-a ridicat la 7.095.

ADVERTISEMENT

Sunt numeroase și decesele produse de virus. 113 oameni au murit în intervalul  22 septembrie, ora 10:00 – 23 septembrie, ora 10:00. Șase dintre aceștia nu sufereau de alte boli, iar pentru unul nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Cel mai tânăr pacient din Timiș decedat era un bărbat de 20 de ani, nevaccinat și fără comorbidități. Alte patru decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani.

În spitale, situația este îngrijorătoare. Numărul total de persoane internate cu SARSV – CoV – 2 este de 9.078. Dintre acestea, 1.067 sunt internate în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

Numărul copiilor internați este și el unul ridicat: 244 minori, 228 fiind internați în secții și 16 la ATI.

ADVERTISEMENT