News

INSP anunță 350 de noi cazuri de infectare cu tulpina Delta în ultima săptămână. Câte decese s-au înregistrat

INSP a anunțat că au fost secvențiate alte 350 de noi cazuri de infectare cu tulpina Delta, în ultima săptămână. FANATIK vă spune câte decese au avut loc
14.09.2021 | 16:01
INSP anunta 350 de noi cazuri de infectare cu tulpina Delta in ultima saptamana Cate decese sau inregistrat
ADVERTISEMENT

Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis bilanțul secvențierilor pentru săptămâna 36, 6 – 12 septembrie. Numărul infectărilor cu tulpina Delta ajunge la 1.157.

În ultima săptămână au fost realizate 350 de noi secvențieri. Toate acestea au fost confirmate ca fiind infecții cu tulpina indiană a coronavirusului.

ADVERTISEMENT

INSP anunță 350 de noi cazuri de infectare cu tulpina Delta în ultima săptămână. Câte decese s-au înregistrat

Până la data de 12 septembrie 2021, șapte laboratoate au transmis către INSP rezultatele a 3.516 secvențieri. Dintre acestea, fost confirmate 2.913 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

Astfel, au fost depistate 1.722 cazuri de infectare cu tulpina Alpha, 11 cu tulpina Beta și 23 cu tulpina Gamma. 1157 de infecții sunt cu tulpina Delta, cu 350 mai multe decât în săptămâna precedentă.

ADVERTISEMENT

„Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la 1,5% în săptămâna 21, la 39,7% în săptămâna 36 (6-12 septembrie),” a transmis INSP.

Până în săptămâna 35, 30 august – 5 septembrie, numărul deceselor provocate de aceste tulpini a ajuns la 75. Dintre oamenii decedați, 27 erau infectați cu tulpina Alpha, trei cu Gamma.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe decese au fost provocate de varianta indiană a coronavirusului, 45. INSP vine cu mai multe vești îngrijorătoare.

„Având în vedere faptul că în săptămâna 35 a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu S 36 se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente),” a transmis instituția.

ADVERTISEMENT

Tulpina Alpha nu va mai fi considerată însă ca determinând îngrijorare

Institutul Național de Sănătate Publică a mai anunțat că, începând cu această săptămână, varianta Alpha nu va mai fi considerată ca determinând îngrijorare.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a luat această decizie din două motive. Primul dintre ele este reducerea drastică a circulației acestei variante în EU/EEA după emergența variantei Delta. Al doilea este reprezentat de  faptul că există puține evidențe ale impactului variantei Alpha asupra imunității induse de vaccin.

Autoritățile au mai transmis că „vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19.” Imunizarea reduce riscul de infectare, de transmitere a virusului, reduce considerabil riscul de spitalizare și de deces.

ADVERTISEMENT