News
notix pixel id

INSP: Rata de confirmare cu tulpini îngrijorătoare ale Covid-19 a ajuns la 90%. Câte cazuri Delta au fost depistate

INSP anunță că rata de confirmare cu tulpini îngrijorătoare ale Covid-19 pe teritoriul României a ajuns la 90%. Cazurile de infectare cu varianta Delta predomină.
27.10.2021 | 09:35
INSP: Rata de confirmare cu tulpini îngrijorătoare ale Covid-19 a ajuns la 90%. Câte cazuri Delta au fost depistate
INSP: Rata de confirmare cu tulpini îngrijorătoare ale Covid-19 a ajuns la 90%. Câte cazuri Delta au fost depistate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a prezentat, în această săptămână, noul raport săptămânal de supraveghere în ceea ce privește evoluția infecțiilor Covid-19 din România.

Conform raportărilor Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), până pe 24 octombrie au fost raportate 6.022 secvențieri.

Până la această dată de analiză, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 90%.

ADVERTISEMENT

INSP: 3.661 cazuri Covid-19 cu varianta Delta, confirmate în România. 90% dintre infecții, generate de variante îngrijorătoare

Conform unui comunicat INSP, peste 5.400 cazuri de infectare cu tulpini îngrijorătoare ale SARS-CoV-2 au fost confirmate până acum în România. Asta înseamnă că rata de confirmare a ajuns la 90%.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP a anunţat, marți, că până pe 24 octombrie au fost raportate 6.022 secvențieri.

ADVERTISEMENT

Din acest total, au fost confirmate 5.417 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare: Alpha – 1.722, Beta – 11, Gamma – 23 și Delta – 3.661.

”Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC (n.r. tulpini îngrijorătoare) are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în S 21, la 67,6% în S 42.

ADVERTISEMENT

Au fost înregistrate și comunicate la INSP-CNSCBT 75 decese confirmate cu variante care determină îngrijorare, din care Alpha – 27, Gamma – 3 și Delta – 45”, se mai arată în informarea oficială.

Cele 7 laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt:

  • – INCDMM Cantacuzino;
  • – INBI ”Prof.Dr.Matei Balș”;
  • – MedLife;
  • – Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava;
  • – Institutul de Virusologie ” Ștefan S. Nicolau”;
  • – CRGM al SCJU Craiova;
  • – ”Pro Vitam” Sfântu Gheorghe
ADVERTISEMENT

O posibilă nouă tulpină Covid-19 este cercetată de medicii români

În prezent, o echipă de medici din Iași cercetează o posibilă nouă tulpină Covid-19 care ar fi apărut în România în acest val 4 al pandemiei. S-a luat această decizie după o serie de simptome diferite constatate la pacienți.

În urmă cu câteva zile, medicul Florin Roșu de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a declarat că sunt șanse importante ca în România să fi apărut deja o nouă tulpină COVID.

ADVERTISEMENT

Doctorul a ajuns la această concluzie după ce a constatat forme tot mai agresive ale bolii în ultimele săptămâni.

Astfel, medicii de la spitalul din Copou au recoltat probe de la câţiva pacienţi internaţi în spital pentru a fi efectuată secvenţierea şi a se stabili dacă este vorba de o nouă tulpină. Răspunsul la această cercetare îl vom afla în aproximativ două săptămâni.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri