News

INSP, recomandări ferme pentru anul școlar! Elevii care vor merge fizic la școală

02.08.2020 | 11:44
INSP recomandari ferme pentru anul scolar Elevii care vor merge fizic la scoala
ADVERTISEMENT

INSP a venit cu recomandări ferme pentru noul an școlar! Concret, autoritățile din domeniul sanitar merg pe ideea ca elevii din anii terminali și cei din ciclul primar să vină la școală zilnic.

Toți ceilalți vor continua să învețe într-un sistem 50% online și 50% cu prezență fizică la școală. ”INSP-ul recomandă, în special pentru școlarii din clasele 0-4, pentru cei din clasa a VIII-a și clasa a XII-a, așa cum a fost și anul acesta, să fie favorizați în acest proces.

ADVERTISEMENT

Și, dacă este posibil, să fie prezenți zilnic la școală”, a declarat la ProTV dr. Alexandra Cucu, directorul Centrului Național de Evaluare și Promovare a Sănătății (CNEPSS) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Ce recomandări a făcut INSP pentru noul an școlar

Mai mult de atât, Alexandra Cucu a explicat că în contextul în care copiii din ciclul primar și cei din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a vin zilnic la școală, iar „ceilalți vin jumătate din timpul normal de lucru, e posibil ca în unele dintre școli să fie necesare și spații suplimentare”

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că preşedintele Klaus Iohannis a afirmat și el că şcoala nu va începe în condiţii normale, deoarece pandemia nu va dispărea până în septembrie.

Șeful statului a precizat că mai multe scenarii legate de începerea anului şcolar vor fi prezentate într-o săptămână sau două. Acesta a explicat că ar putea fi un sistem mixt, şcoală online cu prezenţa elevilor în unitatea de învăţământ.

ADVERTISEMENT

“Această situaţie a deschiderii noului an şcolar şi implicit a noului an universitar este una de extremă importanţă şi mă preocupă foarte mult.

Am avut numeroase discuţii cu conducerea Ministerului Educaţiei, cu specialişti, cu alţi membri din Guvern cu atribuţii pe această zonă. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii, unor scenarii.

ADVERTISEMENT

Am invitat pe premier, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru o discuţie pe care o vom avea săptămâna viitoare când sper să putem contura câteva scenarii pe care le spunem apoi public”, a afirmat Iohannis.

“Şcoala sigur nu va începe în condiţii normale fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea. Ar fi foarte complicat să avem numai şcoală online. Şi atunci sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil şi în funcţie de condiţiile locale vom avea mai mult şcoală normală, cu elevii la şcoală sau mai mult online sau sistem mixt.

Ce se va întâmpla va fi stabilit într-o săptămână sau două. Măsurile pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranţa copiilor, a cadrelor didactice şi pentru a asigura un proces educaţional de bună calitate”, a mai transmis Iohannis.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: