ADVERTISEMENT
News

Instagram face cea mai mare schimbare. Ce se întâmplă cu like-urile de pe platformă

Instagram face o schimbare anunțată și așteptată de peste un an, iar aceasta are legătură cu like-urile de pe platformă.
Autor: George Stanciu | 27.05.2021 | 14:35
Instagram face cea mai mare schimbare. Ce se întâmplă cu like-urile de pe platformă
Instagram face cea mai mare schimbare. Ce se întâmplă cu like-urile de pe platformă. Sursa foto: Gerd Altmann, pixabay.com.

Like-urile de pe Facebook și Instagram sunt unul dintre elementele de bază ale celor două rețele sociale.

ADVERTISEMENT

După mai multe teste efectuate încă din 2019, platformele sunt gata să renunțe la like-uri, însă în anumite condiții și cu control total din partea fiecărui utilizator.

Ideea de a ascunde like-urile de pe platformă este gândită pentru a mai atenua presiunea socială la care sunt supuși utilizatorii.

Uneori, persoanele care stau pe Instagram ajung să sufere de anxietate și chiar să fie jenați dacă postările lor nu au suficiente like-uri pentru a fi considerate populare.

ADVERTISEMENT

Această problemă este și mai acută în rândul tinerilor, care pun mare preț pe ceea ce cred cei din jurul lor despre ei. Unii sunt atât de afectați, încât își șterg postările dacă nu obțin suficiente like-uri.

În paralel, mulți aleargă după like-uri pentru a obține notorietate și chiar pentru a obține avantaje materiale ca influenceri.

Astfel, unii utilizatori au ajuns să-și dorească un spațiu mai curat, fără goană după puncte virtuale de popularitate.

ADVERTISEMENT

Instagram îți oferă control absolut asupra like-urilor pe care le vei vedea

Instagram și Facebook ar fi putut înlătura complet like-urile, dar au ajuns la concluzia că acestea sunt prea îndrădăcinate în platformă pentru a putea fi înlăturate complet.

Comunitatea influencerilor din prezent, spre exemplu, se bazează pe cifre pentru a obține contracte cu diverși advertiseri. Dispariția like-urilor ar fi putut însemna și dispariția, sau cel puțin grava afectare a acestei industrii.

ADVERTISEMENT

Astfel, responsabilitatea a fost oferită fiecărui utilizator în parte. Dacă Instagram ar fi ales așa sau altfel, și-ar fi supărat partea de utilizatori care nu ar fi fost de acord cu decizia.

Șeful Instagram a afirmat că în timpul testelor, au descoperit că prezența sau absența like-urilor de pe platformă nu afectează timpul pe care îl petrec oamenii. Totuși, subiectul reușește să rămână unul foarte polarizant, așa că decizia individuală este cea mai potrivită.

ADVERTISEMENT

Pe Instagram, vei avea două posibilități. Vei putea dezactiva opțiunea de a vedea like-uri în feed de la postările celorlalți și totodată, vei putea dezactiva opțiunea ca alte persoane să vadă like-urile de la postările tale. Cele două setări sunt independente, pentru un plus de flexibilitate, arată techcrunch.com.

Și pe Facebook ai opțiuni similare: poți ascunde numărul de reacții la postările altora, dar și numărul reacțiilor apărute la conținutul publicat de tine.

Opțiunea de ascundere a like-urilor ajunge la utilizatori începând cu 26 mai, iar în următoarele săptămâni ar trebui ca toți să aibă această posibilitate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!