News

Instanța a decis: ÎPS Teodosie trebuie să rămână în carantină

Judecătoria Constanța a respins contestația deciziei de carantinare depusă de ÎPS Teodosie. El a fost amendat de trei ori pe 24 ianuarie pentru încălcarea măsurilor de izolare.
27.01.2022 | 19:45
Instanta a decis IPS Teodosie trebuie sa ramana in carantina
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Teodosie a primit pe 24 ianuarie trei contravenții pentru părăsirea carantinei. Ulterior, el a contestat la Judecătoria Constanța decizia DSP pe baza căreia oamenii legii au decis aceste sancțiuni.

În ședința de joi, 27 ianuarie, judecătorii din Constanța au respins contestația ierarhului și au stabilit că acesta trebuie să rămână în carantină. Decizia magistraților nu este definitivă, iar avocații lui Teodosie o pot contesta, notează Știri pe surse.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie s-a carantinat în Palatul Arhiepiscopal, alături de alți preoți, și a transmis slujbele religioase în online. Noua decizie îl obligă să își continue izolarea începută pe 25 ianuarie.

Decizia prelatului de a contesta decizia de izolarea a fost anunțată de reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului. Avocații lui Teodosie au fost de părere că lipsa anumitor detalii de pe documentele oficiale fac ca acesta să fie nul.

ADVERTISEMENT

“Actul emis de DSP București nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei”, explică reprezentanții Arhiepiscopiei.

Decizia lui Teodosie de a contesta decizia de carantinare este fundamentată și pe alte două argumente. Astfel, avocații au explicat că DSP nu ar fi trebuit să stabilească carantina în cazul lui Teodosie deoarece acesta a prezentat un test PCR negativ înainte de a reveni în România.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ei au mai explicat că arhiepiscopul Teodosie, după cum arată testul PCR, nu reprezintă un pericol de îmbolnăvire pentru cei cu care intră în contact.

Trei contravenții într-o singură zi

În decursul zilei de 24 ianuarie, ÎPS Teodosie a primit trei sancțiuni de 1.000 de lei din partea polițiștilor de la Secția 3 din Constanța. Aceștia au explicat că prelatul nu ar fi respectat măsurile de carantinare dispuse de oficialii DSP.

ADVERTISEMENT

“Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale. Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00”, au declarat reprezentanții arhiepiscopiei.

Teodosie a primit prima contravenție după slujba oficiată în catedrala arhiepiscopală. Următoarele două sancțiuni au venit după participarea la evenimente dedicate Unirii Principatelor.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a explicat că ÎPS a fost înștiințat prea târziu de obligativitatea carantinării, printr-un mail primit pe 24 ianuarie, în jurul orei 13.

ADVERTISEMENT
Tags: