News

Instanța a decis! Se repetă alegerile locale în Moldova Nouă. Actualul primar nu mai poate candida

14.01.2021 | 18:55
Instanta a decis Se repeta alegerile locale in Moldova Noua Actualul primar nu mai poate candida
ADVERTISEMENT

Adrian Torma, actualul primar al orașului Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, a pierdut procesul intentat de rivalii săi politici și nu mai poate ocupa această funcție. Mai mult decât atât, vor avea loc noi alegeri, la o dată ce urmează să fie stabilită de Biroul Electoral Central, iar decizia instanței îi interzice să candideze.

Totul a început în toamna anului trecut, când BEC a constatat nulitatea candidaturii sale și a anulat rezultatul scrutinului, deși edilul obținuse 48,42% din totalul voturilor exprimate. Întregul proces electoral ar fi trebuit să se reia pe 11 octombrie, numai că decizia a fost suspendată întrucât Torma, susținut de Alianța PSD-Pro România, și-a căutat dreptatea în instanță.

ADVERTISEMENT

Sentința din 13 ianuarie 2021, care este și definitivă, de altfel, nu îi dă câștig de cauză, astfel că alegerile se vor repeta în curând, fără candidatura lui Adrian Torma, care nu a fost validată în termenul legal.

Adrian Torma a pierdut procesul cu opozanții și BEC. Se repetă alegerile în Moldova Nouă, iar edilul nu mai poate candida

Admite recursul formulat de pârâtul Biroul Electoral Central pentru Alegerea Autorităţilor Administraţiei Publice Locale din 2020 şi recursurile formulate de pârâţii Partidul Naţional Liberal – Filiala Caraş-Severin şi Organizaţia PNL Moldova Nouă şi intervenientul accesoriu Damian Cristian Iuliu formulate împotriva Sentinţei civile nr. 301 din 16 octombrie 2020 pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată.

ADVERTISEMENT

Respinge ca neîntemeiate acţiunile conexe formulate de reclamanta Organizaţia Judeţeană Caraş-Severin a Partidului Social Democrat şi reclamantul Torma Adrian-Constantin. Respinge cererea de intervenţie principală formulată de Alianţa Electorală PSD-PRO România, ca neîntemeiată.

Admite cererea de intervenţie accesorie formulată în favoarea Biroului Electoral Central de intervenientul Damian Cristian Iuliu. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 13 ianuarie 2021”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

ADVERTISEMENT

Reacția edilului Adrian Torma: „Trebuie să mulțumesc gibonilor, șacalilor, gongilor, șerpilor veninoși”

Resemnat, Adrian Torma a ținut să le mulțumească printr-un mesaj publicat în mediul online tuturor celor care l-au votat în 2016 și 2020, partenerilor, precum și echipei din Primăria Moldova Nouă. Nu a uitat nici de „gibonii, șacalii și șerpii veninoși” care l-au împiedicat să își ducă la bun sfârșit mandatul, deși a obținut 48,42% din totalul voturilor exprimate.

Astăzi se finalizează o etapă din excepționala călătorie în “jungla” politicii locale, am trăit cei patru ani de mandat la intensitate maximă și primul cuvânt care îmi vine în minte este “mulțumesc”. Vă mulțumesc celor care ați ales cu inima la alegerile din 2016 și 2020.

ADVERTISEMENT

Vă mulțumesc pentru încrederea acordată. A fost o onoare să reprezint comunitatea mea, casa înaintașilor mei, dar și a copiilor mei. Le mulțumesc colegilor din primărie pentru îngăduința de care au dat dovadă la ieșirile mele mai vulcanice, că au urcat în “roller coaster-ul” viziunii mele de a transforma din temelie orașul nostru și, cel mai important, pentru spiritul de echipă care a început să se închege în primărie….să nu pierdeți această stare.

Le mulțumesc instituțiilor care au finanțat proiectele noastre (ADR Vest, BRTC Timișoara, CNI, FRFS, etc.) pentru că au investit încredere în echipa primăriei care și-a arătat voința de a accesa cât mai multe proiecte și sper ca acele proiecte în curs de implementare să le vedem finalizate.

Mulțumesc reprezentaților instituțiilor deconcentrate pentru modul elegant în care ne-au sprijinit să reparăm din greșelile trecutului. Mulțumesc reprezentanților mass-media din Caraș-Severin, un partener de nădejde și de multe ori prea puțin respectat de clasa politică.

Mulțumesc colegilor de partide, PSD și PNL, care au fost de multe ori “lumina” mea în hățișul “junglei” politice. Trebuie să mulțumesc gibonilor, șacalilor, gongilor, șerpilor veninoși fără de care îmi era greu să înțeleg de ce România eșuează continuu de milenii și mai concret în epoca modernă.

Mulțumesc în special familiei mele, ați fost fantastici susținând acest demers aproape sinucigaș al meu de a mă dedica comunității și de a mulțumi orașului nostru pentru tot ce ne-a oferit. Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru tot, vă cer iertare celor care v-am greșit și să sperăm că și Moldova Nouă va prospera în viitorul apropiat”, a scris Adrian Torma pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT