News

Institutul Fundeni a decis pedeapsa pentru asistenta surprinsă la cafea în timpul operației. Ce se va întâmpla cu restul personalului

Institutul Clinic Fundeni a decis sancționarea cu avertisment scris a angajatei respective și reinstruirea întregului personal cu atribuţii în blocul operator.
26.08.2022 | 22:11
Institutul Fundeni a decis pedeapsa pentru asistenta surprinsa la cafea in timpul operatiei Ce se va intampla cu restul personalului
Asistenta a fost surprinsă fără mască în timpul unei intervenții chirurgicale Foto: Captura ecran Digi24
ADVERTISEMENT

Reprezentanții unității medicale au precizat că sancțiunile au fost decise în urma unei cercetări disciplinare în urma apariției în presă a unor imagini surprinse într-una dintre sălile de operație.

Institutul Fundeni a decis pedeapsa pentru asistenta surprinsă la cafea în timpul operației

De asemenea, reprezentanții Institutului Clinic Fundeni au confirmat veridicitatea imaginilor difuzate de către mass-media.

ADVERTISEMENT

“Ca urmare a situaţiei semnalate în mass media la începutul acestei luni, privitor la o captură video dintr-un reportaj realizat de către postul de televiziune Digi 24 care a surprins într-o ipostază neadecvată un cadru medical aflat în blocul operator, în timpul unei intervenţii chirurgicale, Institutul Clinic Fundeni face următoarele precizări:

În ceea ce priveşte veridicitatea imaginilor difuzate de postul TV Digi 24, în care un angajat al Institutului Clinic Fundeni este surprins ca nepurtând masca medicală de protecţie, apreciem că acestea sunt conforme realităţii, ceea ce a determinat conducerea ICF să iniţieze, imediat, o anchetă internă, declanşând totodată procedurile de cercetare disciplinară cu privire la angajaţii vizaţi din blocul operator, rezultând astfel pronunţarea unei decizii de sancţionare prin care a fost aplicată sancţiunea avertismentului scris, în temeiul dispoziţiilor art. 248 alin. (1) lit. a) din Codul muncii”, au transmis reprezentanţii Institutului ca răspuns la solicitarea news.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit poziției oficiale a unității medicale, întreg personalul care lucrează în blocul operator va trece printr-un proces de reinstruire pentru a evita producerea acestui tip de abateri de la reguli.

Potrivit aceleiași surse, probele bacteriologice de aer analizate înainte de acest incident cât şi după aceea nu au relevat nicio neconformitate.

ADVERTISEMENT

“Mai mult, în contextul acestei situaţii, conducerea IC Fundeni a decis, în regim de urgenţă, declanşarea unui program de reinstruire în integralitate a personalului ICF cu atribuţii în blocul operator, şi nu doar a persoanelor vizate de cercetarea disciplinară menţionată mai sus, tocmai pentru a ne asigura că astfel de evenimente nu se vor mai repeta.

De asemenea, precizăm că atât anterior evenimentului semnalat de mass media, cât şi ulterior acestuia, în cadrul ICF s-au prelevat probe bacteriologice de aer din blocul operator, iar rezultatele acestor probe au fost permanent conforme, inclusiv de la începutul anului şi până în prezent.

ADVERTISEMENT

Prelevarea probelor bacteriologice de aer din oricare bloc operator este o condiţie imuabilă în cadrul Institutului Clinic Fundeni”, se mai arată în răspunsul transmis de reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

ADVERTISEMENT