News

Insula Belina revine statului prin hotărâre de guvern: „A fost o mostruozitate a PSD”

06.11.2020 | 19:14
Insula Belina revine statului prin hotarare de guvern A fost o mostruozitate a PSD
Insula Belina revine statului prin hotărâre de guvern: „A fost o mostruozitate a PSD” Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Insula Belina revine în patrimoniul public al statului și sub administrarea Apelor Române, printr-o Hotărâre de guvern, anunțată astăzi de șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

Dancă a menționat că acest demers vine în repararea unei „unei monstruozităţi juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului”.

ADVERTISEMENT

Totodată, acest lucru a fost făcut public pe pagina de Facebook a directorului general al Administrației Nationale Apele Române și președinte al PNL Târgu Mureş, Ervin Molnar. Ambii au condamnat acțiunile PSD-ului cu privire la această problemă.

Insula Belina și brațul Pavel au revenit în proprietatea statului

„Un proiect de hotărâre de guvern mult aşteptat, care ne aminteşte de modul în care PSD a înţeles şi a guvernat România, atât timp cât a fost la guvernare. Vă amintiţi cum un braţ al Dunării a ajuns proprietate personală în administrarea liderilor politici PSD, conduşi la acea vreme de Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

În proprietatea personală, să spunem cu ghilimelele de rigoare, toată ţara a fost, în acea perioadă, gândită ca o feudă pentru baronii PSD. Evident, Liviu Dragnea în Teleorman şi-a dorit o moşie pe măsura ambiţiilor sale personale şi a transferat Insula Belina din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru uzul personal”, a spus Ionel Dancă, potrivit Agerpres.

El a subliniat că această hotărâre vine în încercarea de a repara paguba făcută de PSD și laudă Guvernul din care face parte. „Prin proiectul de Hotărâre de Guvern, adoptat în şedinţa de Guvern de ieri, Insula Belina revine în domeniul public al statului, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române.

ADVERTISEMENT

Este o reparaţie a unei monstruozităţi juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului, în interesul personal al liderilor lor de moment. Acest fapt a fost corectat de Guvernul liberal, o dată prin semnarea procesului verbal de predare-primire în luna mai a acestui an, urmat de această Hotărâre de Guvern care înscrie, practic, Insula Belina în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”, a explicat șeful Cancelariei primului ministru, pentru sursa citată mai sus.

Directorul general al Administrației Nationale Apele Române și președinte al PNL Târgu Mureş, Ervin Molnar, a fost puțin mai explicit, dar fără să menționeze și cine sunt cei acuzați de vorbele lui, pe contul personal de Facebook: „Mă bucur să vă anunț că în această seară a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care insula Belina și brațul Pavel au revenit în proprietatea statului și în administrarea Administrației Naționale Apele Române.

ADVERTISEMENT

Cele două au trecut, abuziv și ilegal, în 2013, din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate, tot ilegal, unei firme private”, a scris acesta în cursul zilei de ieri pe rețeaua de socializare.

În noiembrie 2013, Guvernul condus Victor Ponta a emis o Hotărâre de Guvern prin care Insula Belina și Brațul Pavel au trecut sub conducerea CJ Teleorman de la Apele Române, motivând transferul prin dorința teleormănenilor de dezvolta turistic zona, prin construcția unui complex turistic şi sportiv.

În februarie 2014, lacul Belina și brațul Pavel au fost închiriate de către CJ Teleorman firmei Tel Drum, care ar fi fost sub controlul lui Liviu Dragnea. Zona a fost închisă pentru public, iar complexul turistic nu a fost construit. Momentan, pe masa DNA se află un dosar care judecă aceste fapte și care o vizează și pe Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, judecată pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

ADVERTISEMENT