Insula din București pe care puțini oameni o știu și care se transformă. E artificială, a fost făcută la dorința lui Ceaușescu și nu e locuită. Va avea acum o plajă, debarcader și pontoane. Care este suma ce se va investi aici.
Insula din Capitală cunoscută de puține persoane, care intră în renovare. Nu e naturală, e nelocuită și a fost realizată în regimul lui Nicolae Ceaușescu. Lucrarea a debutat în anul 1985 și a durat o perioadă foarte scurtă, de numai un an.
Fostul președinte comunist a dorit să ferească orașul o eventuală inundare provocată de revărsarea Râului Dâmbovița. Mai exact, este vorba de cel mai mare lac bucureștean care are o suprafață de aproape 250 de hectare.
Acesta este mărginit de cartierele Giulești, Crângași și satul Roșu, Chiajna. Insula Lacul Morii, care are o suprafață de 33 de hectare, va intra curând în amenajare după ce a fost lăsată în paragină mai bine de 30 de ani.
În urmă cu puțină vreme a găzduit West Side Hallo Fest, eveniment care a ajuns la a doua ediție și care anul următor va avea loc în altă parte a Bucureștiului. Insula Lacul Morii va dispune în curând de plajă, pontoane și debarcader.
„La Hallo Fest vă invităm din nou anul viitor. Dar într-o altă locație. Nu am stabilit-o, încă. Insula Lacul Morii va intra, în curând, în marea amenajare.
Va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice, locuri de joacă, două noi pavilioane, o fântănă arteziană, vegetație luxuriantă și alei care coboară la nivelul apei.
Va deveni cel mai atractiv loc de relaxare din București și punctul de atracție al viitorului Parc Lacul Morii pe care-l vom amenaja în curând”, au anunțat reprezentanții Primăriei sectorului 6, pe pagina de Facebook.
Insula Lacul Morii se va transforma radical în perioada imediat următoare după ce autoritățile au decis să investeacă între 25 și 30 milioane de euro. Locul va fi un parc impresionant datorită unei echipe mixte Belgia – România.
Printre cei care au câștigat concursul pentru amenajarea spațiului se numără arhitecți, peisagiști și urbaniști. Proiectul are în vedere spații de recreere, terenuri de sport, facilități sportive și de petrecere a timpului liber.
De asemenea, vegetația spectaculoasă nu va lipsi, ci dimpotrivă va fi structurată pe 4 paliere de înălțime. Insula Lacul Morii din cartierul Crângași va dispune și de o mini-pădure urbană, ideală pentru plimbări în aer liber.
În aceeași notă, primăria sectorului 6 arată că zona care va fi amenajată are o suprafață de 16,6 hectare și pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași. Ulterior, continuă în paralel cu promenada și cuprinde Insula Îngerilor. Mai departe merge pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței.
„Ordinul Arhitecților din România pregătește documentația de concurs completă, care urmează a fi aprobată de către autoritatea contractantă, Primăria Sectorului 6.
După aprobarea documentației de către autoritatea contractantă, concursul de soluții va fi lansat prin proiectarea site-ului său oficial, ca secțiune a site-ului Ordinului Arhitecților din România și prin promovarea în cadrul unor evenimente organizate de O.A.R.”, a transmis Primăria Sectorului 6, pentru romaniatv.net.