Life

Insula din Europa unde nu au voie mai mult de 1000 de turiști. Are plaje spectaculoase și nu e niciodată aglomerată

Există o insulă în Europa unde poți avea o vacanță de vis cu bani puțin. Plajele sunt spectaculoase, iar aglomerația lipsește cu desăvârșire.
20.06.2024 | 10:51
Insula din Europa unde nu au voie mai mult de 1000 de turisti Are plaje spectaculoase si nu e niciodata aglomerata
Insula din Europa unde nu au voie mai mult de 1000 de turiști. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Insula din Europa despre care vorbim nu este una des frecventată. Numărul turiștilor este însă limitat aici. Iar deși locul este unul cu adevărat spectaculos, puțini au auzit de el și de oportuntățile de aici.

Insula din Europa unde nu au voie mai mult de 1000 de turiști

Insula din Europa despre care vorbim se află în Spania. Și se poate spune că este locul perfect pentru a te relaxa. Plajele sunt aproape goale, dat fiind faptul că nimeni nu prea cunoaște zona, iar nisipul este unul fin.

ADVERTISEMENT

Situat în estuarul Pontevedra, în Galicia, Spania, arhipelagul Ons este alcătuit din două insule puțin cunoscute numite Ons și Onza. Parte a Parcului Național Maritim-Teritoriu, insula Ons este cea mai mare dintre cele două și găzduiește aproximativ 78 de locuitori, potrivit Fodor’s Travel.

Insula Ons a trecut în mare parte sub radarul turistic în comparație cu alte insule din apropiere, în largul coastei Galiciei. Acest lucru se datorează faptului că arhipelagul este o rezervație naturală dedicată.

ADVERTISEMENT

Iar aceasta nu permite mai mult de 1.300 de vizitatori în fiecare zi. Practic, numărul turiștilor este unul limitat. De asemenea, cei care ajung aici au nevoie și de o autorizație, după cum spun autoritățile.

Vizitatorii au nevoie de o autorizație

“Limita zilnică de vizitatori pentru arhipelagul Ons în sezonul de vârf este de 1.300 de persoane pe zi, așa că este necesară o autorizație prealabilă din partea Xunta de Galicia atunci când se cumpără biletul de la compania de transport maritim”, se arată pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

Insula din Europa e perfectă pentru vacanță atât vara, cât și toamna. Totuși, înainte de a ajungă aici, turiștii trebuie să solicite autorizația în prealabil. Aceasta poate fi cerută pe site-ul insulei, iar lucrurile sunt foarte simple.

Un alt detaliu esențial este faptul că pe insulă nu sunt permise nici mașinile. Astfel, nu putem vorbi nici despre poluare și nici despre zgomot. Practic locul este unul cât se poate de liniștit.

ADVERTISEMENT

Totodată, plajele sunt spectaculoase. Acestea su nisip alb, iar apa este curată și cristalină. Totodată, sunt șanse mici să vezi valuri pe aici. În general, apa este una limpede și perfectă pentru o baie.

Și priveliștea din jur îți taie răsuflarea. Astfel, insula din Europa poate fi perfectă atât pentru o zi la plajă, cât și pentru o zi de drumeție, în care ai șansa să explorezi mai bine totul, arată The Sun.

ADVERTISEMENT