Life

Insula din Grecia care vrea să limiteze numărul turiștilor. Mulți români merg în vacanță aici

Insula din Grecia unde, în curând, nu vor mai avea voie mulți turiști. Anul trecut, aici s-a atins numărul maxim de vizitatori pe care țara îl poate suporta.
24.06.2024 | 16:45
Insula din Grecia care vrea sa limiteze numarul turistilor Multi romani merg in vacanta aici
Insula din Grecia unde, în curând, nu vor mai avea voie mulți turiști. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, din ce în ce mai multe țări limitează turismul în masă. După Italia, o altă țară din Europa impune măsuri drastice turiștilor. Iată ce trebuie să știe cei care se aventurează aici.

Insula din Grecia unde nu vor mai avea voie mulți turiști

Sezonul concediilor se apropie, așa că turiștii iau cu asalt cele mai frumoase și populare destinații de vacanță. Anul acesta, mai multe țări au decis să limiteze turismul în masă, iar acum, pe listă se înscrie și Grecia.

ADVERTISEMENT

Grecia este una dintre cele mai vizitate țări. An de an, milioane de turiști veniți din toată lumea se relaxează și se distrează aici. Ei bine, de acum încolo, totul va putea fi făcut cu anumite limite.

Începând cu anul viitor, croazierele către unele dintre cele mai frumoase insule din Grecia vor fi limitate. Cu alte cuvinte, cei care își doresc să viziteze Mykonos sau Santorini o vor putea face doar dacă respectă anumite reguli.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a fost cel care a dat de înțeles că pe turiști îi așteaptă reguli noi. Deși nu a spus asta cu subiect și predicat, declarațiile lui au fost interpretate.

”Sunt oameni care cheltuiesc mulți bani pentru a fi pe Santorini și nu vor ca insula să fie inundată. Santorini este cel mai sensibil, Mykonos este al doilea.”, a spus Mitsotakis.

ADVERTISEMENT

Croazierele generează un venit uriaș Greciei, așa că măsura trebuie gândită foarte bine

Turiștii numeroși nu pun în pericol doar zona, ci ridică și probleme de securitate. Vizitatorii iau mereu cu asalt Grecia, iar anul trecut, potrivit wall-street.ro, s-a atins numărul maxim de persoane pe care țara îl poate suporta.

Santorini este una dintre cele mai populare insule din Grecia. În fiecare an, turiștii cu chef de distracție ajung aici, depășind considerabil numărul rezidenților. Anul trecut, pe insulă au ajuns peste 1.3 milioane de turiști, în condițiile în care Santorini numără doar 15.000 de rezidenți.

ADVERTISEMENT

Cei care aleg să ajungă în Grecia prin intermediul croazierelor au anumite pretenții și tot ei au fost cei care au semnalat aglomerația de pe insule. Momentan, Kyriakos Mitsokakis nu știe o dată exactă de la care ar intra în vigoare noile măsuri. Se estimează că, începând cu vara viitoare, insulele din Grecia nu vor mai tolera turismul masiv.

Anul trecut, a fost un an foarte bun pentru Grecia din punct de vedere turistic. Peste 36 de milioane de persoane au ajuns aici, iar croazierele au generat venituri de peste 840 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT