Life

Insula din Mediterană unde româna este una dintre cele mai vorbite limbi. Este un paradis turistic pentru români și nu numai

Insula populară în rândul turiștilor unde locuiesc mii de români. Cu toții au fost atrași de salariile mari, dar și de prețurile mult mai mici decât în România.
17.06.2024 | 07:09
Insula din Mediterana unde romana este una dintre cele mai vorbite limbi Este un paradis turistic pentru romani si nu numai
Insula din Mediterană unde comunitatea de români este a treia cea mai mare ca dimensiune. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românii sunt mereu în căutarea unui trai mai bun. Din dorința de a duce o viață lipsită de griji, mulți dintre ei au ales să se mute peste hotare. Așa se face că, pe una dintre cele mai populare insule din Mediterană, comunitatea de români este numeroasă.

În ultimii ani, Cipru a devenit ”acasă” pentru mii de români

De-a lungul timpului, românii s-au stabilit în diverse țări din Europa și nu numai. Din dorința de a trăi viața la care au visat mereu, mulți dintre ei au decis să facă sacrificii. Deși nu a fost deloc ușor, românii au transformat orice țară nouă pentru ei în ”acasă”.

ADVERTISEMENT

Cipru, una dintre destinațiile care atrage din ce în ce mai mulți turiști, găzduiește o adevărată comunitate de români. Peste 80.000 de românii muncesc aici și tuturor drumul le este deschis de o persoană de încredere.

Potrivit observatornews.ro, Părintele Meletie este cel care îi ajută pe românii care vor să se stabilească în Cipru. El locuiește acolo de aproape trei decenii, iar în tot acest timp, a fost mereu la dispoziția românilor dornici să înceapă un nou capitol în Cipru.

ADVERTISEMENT

Cei care s-au mutat în Cipru nu regretă nicio secundă alegerea făcută. Aici, salariul minim net este de 850 de euro, iar prețurile sunt mult mai mici decât în România. În ciuda faptului că mulți români au crezut că vor lucra sezonier, în timp, au ajuns să nu se mai gândească la o posibilă revenire în România.

Comunitatea de români din Cipru este atât de numeroasă, încât este a treia ca mărime de pe insulă. Aproape peste tot pe unde mergi auzi vorbindu-se limba română, semn că nimeni nu și-a uitat originile, ci, din contră.

ADVERTISEMENT

Cipru a devenit una dintre cele mai populare atracții turiștii în rândul românilor

În Cipru, românii lucrează în aproape toate sectoarele de activitate. Unii dintre ei sunt barmani, chelneri, proprietari de crame sau lucrează în domeniul HoReCa. Toți sunt mulțumiți de traiul de viață și fac tot posibilul pentru a se simți ca acasă, în fiecare zi.

Cipru nu a atras doar românii dornici de muncă, ci și românii care vor să se relaxeze și să profite de vacanță. În ultima vreme, Cipru a devenit popular în rândul românilor care aleg să fie turiști pentru câteva zile.

ADVERTISEMENT

Cipru este bogat în istorie, cultură și tradiții, iar cei care ajung aici au ce vizita. Principala atracție este Mănăstirea Kykkos care a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. În această mănăstire se află o icoană celebră cu Sfânta Maria, despre care se spune că a fost pictată chiar de Sfântul Luca.

La fel de cunoscut este și orașul antic Kourion, unde se află ruinele unei așezări din perioada română. Situl ascunde ruinele unui teatru roman, băi publice și diverse case cu mozaicuri.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Capcana de la semafor. Rămâi pe loc fără permis
Capcana de la semafor. Rămâi pe loc fără permis
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută....
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută. Românii, prinși între negocierile pentru funcții și excentricitatea moștenită de acasă
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el